bjorkhallsbusarna

Petra 38 4barn Emelie-94 ,Robin -97,Caroline -98 & Tilda -10

Nervös Söndag

Kategori: Allmänt

Vaknade tidigt idag med hopplöst. Robin redan vaken satt & kolla Hockey på viasat. Han är inne på sin 3:e sjuk dag idag hade lite feber igår inte mycket men 38,2 är jätte förkyld & hostig.

Någon hockeymatch är inte att tänka på idag , enl. Roger var han rätt orkeslös på matchen redan i torsdags.

Så nu är det bara att kurera & vila inför slutspelet (kvartsfinalen) på tisdag hemma i Rimbo vet inte om det blir Bålsta el Enköping som vi möter , men det borde bli klart idag för sista matcherna i serien ska spelas klart idag.

Roger har varit hos Hanna & klippt sig var tok långhårig nu är han snygging igen =0).

Nu är han ute & fortsätter med bilarna tvättade & dammtorkade dom igår så nu är det dammsugning & fastmontering av bebisbilstolensunderrede.

Caroline sitter & pluggar matte till matteprovet på onsdag jätte bra att repitera även om man kan vissa saker. Muttrade över att det var hela 7 sidor att repitera.

Vi har även gjort klart svenska som hon inte hunnit i skolan , rättstavat man skulle läsa en text med 20 st ord som hon skulle stava det gick kanon alla rätt utan att ens ha läst på =0).Mamma gillar.

Sen är det bara att gå på nästa läxa som oxå är till tisdag en stencil med 5 olika texter som de ska välja två av och skriva svar på & de vanliga glosorna till på tisdag. Undar vad som har hänt Carolines klass har bara en läxa iveckan annars antingen veckansord el glosor tycker det har varit lite lite men nu kom det ju rätt rejält denna vecka då när man själv inte är hemma & kan hjälpa till , känns inte ok.

Dags att fixa lite lunch undra vad vi ska hitta på???? Får bli lite rester från igår & lite korv till.
Blir nog bra hoppas jag.


Hörs lite senare kommer nog inte kunna sova i natt så lika bra att softa lite nu på dagen i stället.........

Lördagsmys

Kategori: Allmänt

Sova ut vad är det? Vaknar före 7 fast man får sova blir TOKIG!

Mamma ringde & sa att det hade billiga toaletter på Bauhaus som vi behöver till källaren framöver.

Så Roger & Caroline åkte in efter frukost & köpte den.

Jag åkte upp till blomster affären i Almunge för att se om de hade några roliga nya blommor men det var skitdåligt med det så det blev 3 grönaväxter bara de var i alla fall fräschare än dom gamla som tagit stryk av vinterns eldning.

Hemma igen fortsatte jag att små fixa i köket.

Sen blev det en snabbis till Ica för att komplitera kvällensmiddag det blev Stek , poatisgratäng , grönpepparsås & vitlöksbröd SKIT GOTT blev det.

Det var så mysigt att mamma & pappa var kvar & åt med oss det händer inte ofta pappa har alltid så bråttom hem.
Tack mamma för hjälpen med gardinfixet. =0)

Efter det blev det LÖRDAGSMYS med chips ,godis & läsk HELA familjen.

Vi kollade på Melodifestivalen fanns många bra låtar iallafall 2 Timotej & Erik den som vann sög tyckte vi iallafall här hemma.

Nej nu är det END OFF THE DAY!!!!

Fredag & 3 dagar kvar.....

Kategori: Allmänt

Ja då var det fredag igen & sista dan på veckan =0). Emelie hade sovmorgon så vi kunde sova fram till 7.30 Nice.

Efter att alla kommit iväg till skolan var jag tvungen att åka till Thuns & köpa nya gardiner som jag klippte för korta igår. Sån tur fanns det kvar YES!

Sen åkte jag till Sussie & fikade blev kvar där tills det var dags att hämta vid skolan 13.30 igen.

Annica & barnen kom oxå sen det var trevlig pratstund TACK tjejer.

Haft en envis huvudvärk som inte velat ge sig så när alla var upphämtade efter 14-tiden så sov jag en stund tills pappa kom han skulle hämta sopor som skulle slängas på sopstationen på lördagen.

Fikade lite med pappa & när han åkt var det dags att sätta igång med städningen av köket.

Roger jobbade långdag idag & när han kom hem fick han lov att skotta av altantaket igen för snön började bli så himla tung.

Sen små fixade vi hela kvällen med små saker.

Det blev slömat från pizzan i Almunge.

SES!

Inskrivning på BB

Kategori: Allmänt

Torsdamorgon Roger är ledig för det är dags för inskrivning på BB.

Dagen började som vanligt med väckning av barnen som ska iväg till skolan.

Efter det bar det iväg till Uppsala för att uträtta lite ärenden innan vi skulle till Ackademiska BB.

Vi skulle bla hämta ut vagnen , handla mat , sen blev det en välförtjänt lunch på Donken sen vidare till apoteket & köpa EMLA-plåster till mina händer för att jag hatar att ha nålar i händerna.

Nu var det dags att åka upp till BB & träffa alla som ska vara inblandade i operationen.

Vi fick först träffa en undersköterska som visade oss runt på avdelningen tog vikt , längd , blodtryck & puls allt var okej.

Efter det kom barnmorskan med elev & skulle ta prover kontrollerade hjärtljud på bebbe & hur den låg i magen. Sa att den ligger som den gjort det senaste månaderna på höger sida med huvudet neråt. Det var en trött bebis som inte ville vakna hur hon en försökte så hjärtljuden blev lite lägre tack vare det 126.

Sen kom kirurgen men det var inte hon som ska göra opet, hon som ska göra opet på måndag var kompledig till på måndag. Hon ska tydligen vara den som är mest erfaren & bäst på kejsarsnitt , bara för att jag har gjort så många snitt så visste man inte hur mycket ärrvävnad det är. & att snittet kan ta längretid en om det var första , men det är ju lågiskt att det är så el?

Vi messade snälla Morgan som hade lovat att köra hem barnen om vi inte han hem & klockan hade hunnit bli redan 14.40 & då hade vi narkosläkaren kvar. Tack Morgan....

Nu var det dags att träffa narkosläkaren så vi fick gå en trappa ner där fick jag svara på massa frågor om släktrelateradesjukdomar hur de andra snitten varit & så. Undrade även om jag ville vara vaken eller bli sövd?? Jag sa att jag ville vara vaken har ingen bra erfarenhet av att vara sövd.
Blev det med Robin för att det inte kunde sätta ryggmärgsepedralen då.
Och eftre det blev jag tokdålig 40 gradig feber jätteförkyld & hostig blev kvar nästan en vecka då & det har jag ingen lust med denna gång nu vill jag hem så fort som möjligt.

Väl klara så var klockan typ 15.10 ca. då bar det av raka vägen hem för att Roger skulle med Robin på hockeymatch hemma i Rimbo mot Iron.
Det vart vinst GRATTIS KILLAR 7-2.
Caroline hade åkt med kompis N hem efter skolan.
Så det blev bara jag & Emelie hemma en stund innan hennes arobicspass började 19,30.
Städade av vardagsrummet & satte upp nya gardiner skulle jag göra.
Sen var det dags att åka & hämta Caroline hos N & sen vidare för att hämta Emaelie på passet 20,30.
Fortsatte att lägga upp gardiner måttade att det skulle stämma fållade upp och satte på plats &tro på fan att det var förlånga en då det var en hel decimeter så det var bara att klippa av & göra om allt. Ja & vad händer då jo de blir för korta så jag lägger ner projekt till en annan dag måste ju till Thuns bla & köpa ny gardiner BLÄ!!!!!

Höras! 
 
 

  

Onsdag & bara 5 dagar kvar..... <3 <3

Kategori: Allmänt

Morgonen börjar som alltid klockan ringer 06.30 snoozade ca 10 min idag så seg. Upp & väckte Emelie för skola & frukost.

Älsklingen ringde strax efter för att dubbel kolla att jag vaknat. Han hade fått mail från hockeyn nu är det verkligen tjockt PHUUU! match imoronkväll , träning fredag , match söndag LEDIGT måndag , SLUTSPEL tisdag , träning onsdag , SLUTSPEL torsdag beroende om hur det går på tisdag om det blir att möta Enköping el. Iron. Sen får vi hoppas att det är lugnt i helgen för där gick ju hela första pappaledigveckan =0(.

Idag behövde jag inte väcka Caroline hon är redan uppe & har duschat. Ikväll har hon innebandyträning.

Ringde & påminde Emelie att det var tandläkaren undersökning idag 10.15 men hon kom ihåg det själv <3.

Idag är det lugnt på Robins front bara lite läxor engelska matte tyska &svenska(tror jag måste kolla).

Jag ska iväg & få det efterlängtade Venoferdroppet hoppas dom har värme (fått ny olja) på läkarstationen idag då , missade ju måndagens pga. slut på olja.

Roger har fotbollstränarmöte idag 18,30 sen ska alla saker tillbaka på sina platser , skötbordet upp & huset städas av så det blir lugnt & skönt i helgen hoppas jag.

Nu väckning av Robin & dricka andra baljan morgonkaffe.... =0)


KRAM KRAM

Utkast: Mars 9, 2010

Kategori: Allmänt

Igår var det lite slapp förmiddag gjorde ingenting hemma på dan. Lämnade barn & efter jag lämnat Robin & Caroline så åkte jag & lämnade en kasse kläder hos Annica till Mio.. Efter det var jag till Sussie & fikade Annica kom oxå över med små änglarna.

 Skulle ha varit & tagit Venoferspruta men det gick inte för de hade slut på olja på läkarstationen så det var svinkallt där, så det fick vänta till onsdag istället.När jag skulle resa mig för att åka hem fick jag så jä*vla ont i underlivet så  jag kunde knappt stå rak. Så jag bestämde mig för att inte jobba på kvällen.Sen var jag hem & käkade lite lunch & slocknade en stund i soffan det var skönt. Allt kändes bättre efter att ha vilat lite.

Hämtade Emelie vid bussen runt 14-tiden sen hjälpte hon mig att riva ner alla grejor i hallen så jag kunde maskera det sista inför målningen. Han precis riva & maskera klart så var det bara att åka & hämta Robin & Caroline på skolan det hade haft elevensval hela dagen olika inomhus idrotter det hade varit kul sa dom.Passade på att handla lite mjölk när jag hade bärhjälp med.

Vid 16.30-tiden började Caroline & jag att laga middagen det blev korvstroganoff & ris. Roger var inte hemma förren  runt 17.15 behövde jobba över. Direkt när han kom hem fick han skjutsa Emelie som skulle på gympass nere på Vägsta. Lagom hemma igen så blev det middag. 

Jag , Sussie & Annica åkte till Thuns för jag behövde ett par mysbyxor & underkläder att ha med upp på sjukhuset + lite annat smått & gott bla. ett par mysisar till Roger med.


Hemma nästan lagom till FAMILJEN ANNORLUNDA missade lite det är tur man kan spela in det. Roger höll på att måla i hallen när jag kom hem så vi han måla 2 ggr i går så det är bara 1 gång kvar tänkte försöka hinna det idag. 

Roger har ju Robins hockeykörning & är inte hemma förren efter 20-tiden.

Caroline ska på tjejkväll med klassen på Kråkskogen de ska fika & pyssla lite. Kul grej för att få bättre sammanhållning mellan tjejerna i klassen.

Nej nu ska jag väcka R & C så de hinner med allt. Sen hem & ta djuren & iväg med E till Uppsala till Lotta hennes ptp-psy kl 11.

Ha en bra dag för det ska jag ha!

Jaha & så var det Söndag igen...

Kategori: Allmänt

Hade tänkt sova ut imorse för det blev ingen hockeymatch idag Iron fick inte ihop lag =0( så det var bara vanlig träning mellan 14-16. Robin blev jättebesviken & gav sig på kudden när Roger var ner & skulle berätta det. Men men inte mycket att göra troligtvis blir det match på fredag istället vi får se.

Det var inte våran tur att köra så vi drog in till Uppsala för att köpa färg till toaletten & hallen uppe & ner när Robin åkte vid 13-tiden.

Hemma igen då var det bara shot Roger målade hallen uppe & jag målade toaletten så nu är det klart.


Nu återstår bara hallen här nere så idag ska jag plocka ner hatthylla , spegel tavlor & övriga grejor & maskera vem vet jag kanske hinner börja måla........=0)


Ikväll är det sista jobb passet det känns skönt för nu är jag trött el har varit i ca 1 1/2 vecka nu.
& får bara mer & mer vatten i fötterna nu är det uppe över knäna.
Det som är jobbigast är att de inte försvinner på natten heller fast man ligger högt med bena.
Jaja det är ju snart över nu så då försvinner ju det med bara 8 dagar kvar med idag.

Nej nu är det dags att väcka nästa gäng för frukost & skola...

På återseende Kram Kram


Fira pappa 60 år <3

Kategori: Allmänt

Efter jobbet var det bara hem & öra sig i ordning & åka för att gratta pappa. Brosan & hans sambo var oxå där. Det blev fika & jättegod middag <3 Helstekt fläskfile potatisgratäng & dragonsås jammi. Pappa blev jätteglad över pressenten han fick av oss.

Väl hemma igen fortsatte Roger att göra färdigt på toaletten & jag plockade ordning på bebiskläderna & lag i byrån så nu är det klart. Plockat ordning på vad som ska med till förlossningen. Måste bara komma ihåg att sätta kameran på laddning (& inte glömma den hemma det blir en sport).

När det var till ända så blev det Wallander Dödsängeln chips & mys. Det var nice.

SOL strålande sol

Kategori: Allmänt

Igår var det in till tandhyginisten i Uppsala sån tur är kunde älsklingen jobba hemifrån så han kunde köra mig det börjar göra jä*ulskt on att gå nu efter det for vi till Willys för att kompletera lite grönsaker & frukt. Köpte en stek som jag tänkte försöka ge mig på till middagen har aldrig gjort det förut så det blir ett test. Hoppas det lyckas. Sen blev det Leklust berdvid  skulle kolla efter en åkpåse men hittade ingen men det blev ett påslakanset med Laban på som gick i grått vågade inte köpa det röd tänk om de har sett fel (vilket jag inte tror  men vem vet hihi).
Är på jobbet har haft sista passet med ett av barnen som jag haft sen hon började på OB-verksamheten. Så i går hade vi fredagsmys med hembakt pizza godis chips & läsk det var jätte mysigt. Hon blev jätteglad över presenten hon fick det var något liknade Polly pocket som fanns förut. Så nu leker hon med det då är det bäst att inte störa. Snart är det dags att förbereda lunchen sen ska hennes pappa komma & hämta honom har jag aldrig träffat med det går nog bra. Känns lite sorgligt att det är sista mys helgen för oss men jag får väl åka ner & hälsa på när det andra som tar över är här med henne.

Efter jobbet blir det hem & hämta familjen sen bär det iväg & gratulera pappa som fyllt 60 år GRATTIS PAPPA!  men de var bortresta då på 36-timmars deras båt var en av de som frös fast. Men såntur så gick det bra de bokade om till Silja Europa istället & blev bara 3-4 timmar försenade.

Undra vad man ska hitta på ikväll bära upp byrån kanske & lägga i bebiskläderna. Känns som det är läge att göra det nu så det är klart & kanske packa i ordning väskan till förlossningen hm vad var det man behövde med sig nu då???? Aja det löser sig väl tänker inte stanna så länge där iallafall.

Vi höras senare hej svejs!

Snökaos. 11 dagqar kvar =0)

Kategori: Allmänt

Knappt att man kom iväg imorse hade tidig tid hos tandläkaren skulle bla hämta mina gelskenor som var klara skulle vara där 7,45 så Emelie kunde åka med till skolan. När jag var klar hos tandläkaren hade hon smsat att hon hade sån huvudvärk , magont & yrsel så hon tog hem läxor så hon var med hem igen. Klockan han bli 8,40 innan vi kom där ifrån kl. 9,00 ska Robin & Caroline vara i skolan så det blev bara att skynda på & vädret som verkligen har varit det bästa hela dagen.


 Efter det blev det en fika hos Sussie det var trevligt även Annica ,Alva & Mio kom över så vi fick mysa idag igen.
 Sen hem en snabbis käka lite lunch innan det var dags att åka till husläkarstationen & få Venofer(järndropp) igen nu var det omgång 5 bara 2 ggr kvar skönt + B12 sprutan så nu är den på fylld innan förlossningen. Så efter denna behandling  måste jag bli dunder pigg & energi till max när bebe ploppat ut.

 Svängde förbi Nadja en snabbis det var så kort stund kvar innan Robin & Caroline slutade skolan. Hem & göra middag Baconröra med currysting ihopblandat med nudlar underlätta lite för gubben han har ju fullt upp med snöplogning/skottning & göra klart på toaletten så skötbordet kommer upp i helgen.

För mig är det jobb i natt nu är det inte många pass kvar inatt , ferdagnatt+dag & måndagnatt sen väntar en lång mammaledighet känns fint att få vara hemma med barnen.

Robins Hockey var inställd i kväll det var för mycket snö på taket på ishallen han blev jättebesviken
Hoppas det blir träning på lördag för honom , det är så roligt att se vilken helomvändning det blivit nu när han vågar taför sig på matcher då ser han fram emot träningarna NICE.

Robin & Caroline var ute efter skolan & skottade lite gången in & sopade av trappen + attdet hjälptes åt att skotta av stuttsmattan. Komentaren som kom när jag gickut för att kolla vad dom gjorde var så skön "KOLLA MAMMA VI SKOTTADE AV DEN UTAN ATT DU SA NÅGOT" hihi den var ok.

I kväll skulle Emelie prova på en ny träningsgrupp som startade ner på gymmet Arobics ända nackdelen var att det började så sent 19,30-20,30 men jag hoppas att hon gillar det.

Nej nu är det dags att slå en signal hem & kolla så att allt är packat för Carolines utflykt till Fyrishov imorgon det ska vara badkläder , handduk 20:- & förengångs skull får det ha fika med sig KORS I TAKET.... lika bra att det är packat ikväll för imorgon blir det bara stress kommer inte hem förrän runt 15-tiden då får det bli ett litet mellis innan det bär iväg på innebandyträning 17,00.

Höras kanske lite senare...Kram kram


Orken bara försvann....

Kategori: Allmänt

Tröttheten har varit enorm det senaste dagearna har inte orkat någonting alls mer än måsten som iväg med barnen till & från skolan lagat mat typ. Idag känns det lite bätter har bara sovit några timmar idag. Varit hos Annica & myst med små änglarna även Sussie kom över en stund det var jätte trevligt. Tack för en trevligt pratstund. Lämnade några säckar med urvuxna kläder efter Caroline till Ida för framtida bruk. Alva fick en morgonrock i siden som hon stört gillade gullungen. Har lyckats röja av lite idag dammsugit & tvättat lite. Sen bar det iväg med Caroline på innebandyträning. Hämtade ut pappas 60 års pressent han & mamma ska gå på Tribut of Elvis på Tyrol den 16 april med middag , hämtade ut LG-game biljetter Sverige- Tjeckien till Robin & Roger som jag oxå beställt till den 29 april hoppas det blir uppskattat. Idag blev det chiliconcarne & ris till middag starkt med helt okej (Rogers favomat) tyckte han skulle ha det som sliter så pass här hemma. I kväll har Roger börjat regla igen på toaletten så att vi får upp skötbordet det får nog bli det sista vi gör innan förlossningen TROR jag hihi. Nej nu blir det en kvällsmacka & sen kudden Natti Natti.

Undra vad veckans projekt blir tro!!!

Kategori: Allmänt

Undrar om jag ska börja riva ut från toaletten eller om man ska köpa lite färg till hallen & göra om den med nu kanske???? Lite målning går ju fort & det ser så fräscht ut det är ju några år sedan vi flyttade in nu. Oj vad tiden går det är ju 7 år i påsk som vi flyttade in , innan dess hade vi ju renoverat sedan Augusti 2002 på ledig tid bodde i husvagn på helgerna  med 3 småbarn men det gick det med. Ska ju ändå in till Uppsala idag kanske ska ta en sväng för bi Rusta & kolla om lite ljusfärg hm ska kolla med älsk va han tycker  ha det....

Måndag morgon/natt

Kategori: Allmänt

Jag ger upp vaknar engång i timmen kan inte sova skulle ju kunna tro att det är för att man är på jobbet & är rädd att försova sig men det är ju lika dant hemma ja kanske lite bättre. Går av nu klockan 06.00 ledig till på Torsdag känns bra men det är en heldel måsten denna vecka med. Roger monterade i Robins dörr igår efter hockeyn så nu är det klart. Idag blir det Uppsala & mvc för att få Vernofer-dropp. Sitter på ticknet & kollar om jag hittar något kul till min pappa som fyller 60 år på torsdag GRATTIS PAPPA....=0). Står i valet & kvalet om det ska bli Tribute to ELVIS på Tyrol Eller Refreshments på Katalin hm ska kolla med brosan vad han tycker. Nej nu blir det att koka lite kaffe & kolla något på webbtv till det är dags att väcka lillskruttan. Höras  senare

Liten rättelse

Kategori: Allmänt

Rimbo - Västerås blev inte 4-3 som jag skrev utan 5-3 till Rimbo. Rätt ska vara rätt hihi....=0)