bjorkhallsbusarna

Petra 38 4barn Emelie-94 ,Robin -97,Caroline -98 & Tilda -10

Torsdag/ Fredag / Lördag / Söndag

Kategori: Allmänt

Torsdag:

Idag är det segare än segast.....

Somnade inte förrän efter 2-tiden sen vaknade Tilda runt 05,15 tiden URK! då var det bara att springa ner & göra lite välling men med min vanliga tur så ville hon ju inte somna om.
Mös lite i sängen fram till 6-tiden sen ringde klockan & det var dags att kliva upp & väcka Robin , Caroline & hennes kompis som sovit över.

För de skulle ju börja tidigt redan 7,55 i Almungeskolan.
De skulle ha språk för första gången Caroline skulle prova på spanska nu i 3 veckor.

Nu vaknade lilltrollet igen , men hon har sovit i cirkus 1 timme skönt :)
Det tråkiga är att hon börjar att bli snorig & hostig får se var detta bär av.

Nej nu blir det lite mat & sedan Uppsala & Stadium för att leta innebandyklubba till Robin.
Han ska träna sin första innebandyträning i morgon i Almunge. ME LIKE!! 

Innebandyklubba hittad hade tur den var nedsatt från 899:- till 499:- GILLAR ,
sen blev det in en snabbis på Ikea där blev det 2st rosa lådor till Caroline dom ända som fanns så nu fattas bara 6st , 3 st rosa plastlådor till Tildas leksaker , två plastblommor till sovrummet glömmer alltid att vattna blommorna där & sen såna som man fryser in is i.
Sen en vända in på Lindex & Kappahl för Emelie skulle hitta skolväska men det fanns ingen men hon hittade jeanslegings till skolan börjar stumpbyxor 6 par sen shoppade vi till Tilda som typ har vuxit ur det mesta hon har det blev 4 par byxor 4 långärmade bodys 2 kortärmade bodys strumpor & pyjamas.


Caroline valde middagen så det blev TACOS :( men det var rätt ok.
 
Sedan var det packning för hela slanten åt Caroline & Roger som ska på skolresa till Gävle imorgon.
Dom skulle på Alborgen som är typ som fångarna på fortet där skulle dom äta lunch Tex Mex buffe.
Efter det skulle dom på fängelsemusset & sen skulle det bli någon flottare middag på nån resturang i närheten med varmrätt & efterrätt MUMSIT!  
På lördagen skulle det bliheldag på Furuvik med matning av djuren & karuseller för hela slanten.
Lördagkväll var det grillning & lördagsmys :) & på söndaen hemresa.

Fredag här hemma:

Emelie åkte till Mattias igår för att gratta honom han fyller 19år vi hade fixat pressenter på Thuns en snygg tjocktröja 2 t-shirtar , cavin klien kalsonger + latteglas på Ikea hoppas han blir nöjd.
Så det var bara Robin ,Tilda & jag hemma.
Robin hade långdag i skolan slutade först vid 15-tiden då var det bara hem & äta mellis innan innebandyn vi bestämmde att ta middagen efter träningen. 
Skjutsade honom till Almunge för träning vid 17-tiden träning mellan 17,30-18,45..
Tilda & jag åkte en snabbis till Ica & handla lite godis & fuskpizzadeg på rulle slappt & bra hann även med en snabbfika hos Sussie innan det var hämtning.
Tilda somnade hos Sussie & sov när jag bar in henne hemma så Robin & jag kunde äta i lugn & ro :)
Lillskruttan trodde nog att det var natt väckte henne vid 22,45 gjorde ordning henne för natten & gav henne en stor flaska välling i hopp om att hon skulle sova länge på lördag.
Gick & lag mig själv stracks efter helt slut av denna förkylning & hosta.


LÖRDAG:

Tilda sov faktiskt ända till runt 8 så skönt.
Gav henne lite välling så lekte vi en stund sen vilade vi lite i soffan fram till runt 11,30 typ , då var det bara att väcka Robin för frukost , kl.  13 skulle han vara uppe på Svärdens IP för att vara parkeringsvakt med fotbollslaget P-96.
Så det var bara att sätta fart & fixa allt som skulle med till Tilda välling , vatten ,majsbågar , blöjor varma & svarakläder.
Det var ju Knutby IF-dagen som det så fint heter. 
Det var tipsrunda , pingistunering, gympapass , byalagscup & motionsrunda + lotter så klart. 
Vi vann kräftbestik passar ju bra till oss vi som inte äter kräftor hihi.
Vid 18,30 började byalagscupen som Robin skulle vara med & spela i , det var sammanlagt 7 lag så det blev 6 matcher a 10 min det gick väl inte så jättebra med dom hade iallafall ROLIGT :)
Tror kl. var runt 22,30 när vi var hemma igen skittrött snorig , hostig & troligen feber :(
Tilda har varit kanonduktig hela dagen min lilla sessa.....
Väl hemma så blev det sängen nästan direkt lite mys med Robin vid tv en stund bara han var bra trött han med.


SÖNDAG:

Då var det snart slut på helgen då:(

Idag är det fotbollsmatch för Robin mot Norrtälje :( dom är skitbra hoppas det inte blir så mycket torsk :)

Caroline & Roger kommer även hem från skolresan idag Emelie kommer hem från Mattias idag så hela familjen snart på plats.

Idag kommer det inte bli mycket gjort lite små plock annars rätt lugn.

Även middagen blir slö korv & makaroner.

Skönt att ha alla hemma igen ME LOVE!!!!!


 



 

Regniga Onsdag :(

Kategori: Allmänt

Tilda vaknade redan vid 5-tiden imorse ner snabbt & gjorde välling tänkte att hon brukar ju somna om men tjji fick jag hon hade bestämt att nu var det dags att kliva upp.

Hade kanon ont i halsen , snorig & allmänt hängig men det var ju bara att hoppa upp & sätta sig på golvet & leka de då var skruttan nöjd.

Robin kom upp vid 6-tiden pigg faktiskt fick i han ordentlig frukost , vet att han äter dåligt i skolan är väldigt missnöjd med maten i Almungeskolan , vet att dom är väldigt bortskämda med maten från Knutby + att dom får äta sig mätta i Knutby.

Är det typ Chickenbits i Almunge får dom ta 6 st undrar lite hur dom har tänkt att tonåringar ska bli mätta på det & orka en hel skoldag???? Tycker det är DÅLIGT....

Idag var det Emelie som fick kliva upp & passa Tilda så Caroline fick sova till 8-tiden , lite roligt att se hon som alltid har varit så morgonpigg alltid vaknat innan klockan är så seg på mornarna nu.

Men jag lovar att Emelie försvann ner så fort jag kom hem igen & tog Tilda.

Vi skjutsade ner Caroline till skolan & sen hem för att vila lite sån tur var så var även skruttan trött.

Vi powernappade i ca 1 timme skit skönt.

Väckte Emelie så hon käckade frukost vid 12 & sen drog vi till Thuns för att byta Robins skor, lämna igen Carolines puma mjukisar & köpa inomhus skor till Roger , Robin  & Caroline.

Påvägen hem så hämtade vi upp Lufsen som varit hos min mormor & morfar sen vi var på Åland plockade upp Robin på vägen hem Emelie var in på skolan & hämtade tillbaka pengar som man fått betala för sommarskolan som någon slags pant som man gick miste om man inte minst hade 75% närvaro. Men min duktiga hade ju 100% närvaro så klart :)

Väl hemma igen så var det dags för lite mellis , middagen blir alltid sen dom dagar Robin tränar fotboll för dom börjar redan 17,30.
 Till middag blev det potatisgratäng & kassler till efterrätt blev det äppelpaj & vaniljvisp det var väldigt poppis av alla utom mig det räckte inte för Caroline hade kompis N här & dom åt massor ,men sån tur var hade jag bakat äppelrutor oxå så det fick bli en sån för mig. Det var helt okej :) 

Förhört Caroline & kompis N på engelska glosorna märks att det är första läxan pluggningen har inte riktigt kommit igång.
Robin har inte fått några läxor än & Emelie börjar skolan först på måndag :)

Nej nu väntar kudden tror att min lilla trollunge håller på att bli förkyld hon med snorar , rosslar & nyser. Så natten kan ju bli riktigt juvlig om man har otur :( men vi hoppas inte det :)

Tisdag 24/8

Kategori: Allmänt

Robin pigg & alert när klockan ringde 06.15 för engångs skull.
Det var värre med mamma kände mig skit trött & slut Tilda grinat till i sömnen flera gånger i  natt stackarn hon har väl börjat drömma redan :(
Det var även en trött Caroline i morse ingen lust att gå upp alls + att hon fick å upp redan 07.20 för att Tilda skulle slippa åka med & lämna Robin vid bussen för att 1 timme senare ut igen när vi skulle lämna Caroline på skolan.


Idag var BVC öppet här i Knutby igen efter att ha varit stängt i 5 veckor såg på BVC-kortet att jag inte hade vägt Tilda sen 6 juli UPS! Skärpning på mamma. Då vägde hon 6230g & var 60 cm lång & nu hade hon vuxit var 64 cm lång vägde 7195g mammas stora tjej.

      Tilda vilar en stund & kollar på tv..............

     


     Tilda älskar att fara runt i gåstolen man kommer så fort fram & åt alla saker så bra & kan köra över i liten hund i farten hihi :)



 
Caroline åkte med kompis hem efter skolan idag dom slutade vid 13,30.
 Robin hade sin tidigaste dag i dag slutade vid 13,10 kom bara hem & mös berättade att skolan varit bra idag med.
Roger kom hem vid 16,30 tiden känns som så tidigt nu är van att han kommer efter 17,00 som han jobbat de senaste veckorna nu när de andra haft semester men nu är det vanliga tiderna igen 6,30-15,30 men han åker ju redan vid 05,20 oftast :( Usch så tidigt.....

Det blev riktig slömat idag pommes , färdiga kycklingklubbor & tjockkorv.

Roger , Robin & Caroline åkte på fotbollsträning för pissvädret hade ju slutat ett tag trodde vi att det inte skulle kunna bli någon träning för det såg ut som hela  himlen var öppen det stod som spön i backen & åskade BURR! 

Vi andra var hemma & tog det bara lugnt så sönt....

Måndag då igen

Kategori: Allmänt

Robin & Caroline iväg till skolan utan problem Emelie är hos Mattias kommer hem på tisdag. Tilda överrakade mamma med att somna vid 8,40 & vaknade 9,50 :) Så jag hann få riktigt mycket gjort diskat handdisk hängt tvätt startat en ny maskin som snart borde vara klar för hängning plockat på bänkarna i köket , bokat tid på MVC den
2 september 9,15 ska vi vara där , bokat tid för B12-sputan till imorgon 14,30 på VC Sen vaknade Tilda & var glad som en lärka som alltid fick potatis & palsternacka till lunch & lite yoghurtdessert efteråt.
Hunnit dammsuga kök , v-rum toa & hallen medans Tilda sprungit i gå stolen.
Nu har hon somnat i mitt knä igen så ska lägga henne & fortsätta.
Thuns får nog vänta tills imorgon. 

















Nej nu är det slut för idag nu väntar föräldra möte i Carolines klass inför skolresan :)

Vanliga vardagen här igen

Kategori: Allmänt

Jaha nu har skolan börjat igen för Robin som börjat ny skola 7:an i Almunge.Tidiga mornar klockan ringer vid 6.00 & bussresa det har gått kanon.
Började med lugn vecka först två mentorsdagar  / lära känna nya klassen dagar det tråkiga var att det spöregnade hela onsdagen & regnkläder kan man ju inte ha om man går i 7:an (det tyckte jag tokig mamma)dom hade sammarbetsövningar i Torslund, lite bättre väder på torsdagen då var det bla tipspromenad runt Hagby det blir en promenad på ca 6 km han var jättenöjd med dagarna. På fredagen började det på riktigt med vanliga lektioner summering av dagarna hade varit kanon hoppas att det fortsätter så :)

Caroline har ju fortfarande ett år kvar i Knutbyskola hon var rätt nöjd över att vara äldst på skolan.
Dom började som vanligt med lektioner dock något slappare inte fullt ös på engång + att dom fick sluta tidigare på onsdagen redan 13.45 skulle ha gått till 15.20 undra var den informationen tog vägen :( Tur att jag var hemma för hon hade ju ingen nyckel hem MORR!
Något besviken över att det inte hade fått tag på någon gympalärare utan det blev en karl som varit assistent i klassen förut  & som inte har varit så trevlig emot henne & tjejer över lag :( så nu gäller det att ha koll på att det inte fortsätter.

Emelie har 1 vecka sommarlov till börjar först den 30/8 på Yrkesplugget en ny friskola i Uppsala som ska ha lite mera praktik på schemat vilket passar henne kanonbra hoppas vi.

 I fredag var jag Tilda min mamma & min mormor till Thuns & shoppade lite till Robin blev det ett par nya Lyle Scott tygskor+t-shirt & Cavin Klein kalsonger , Caroline fick ett par svarta Puma mysbyxor som hon behövde Emelie var behov av skor så där blev det ett par svarta basketkängor & Tilda fick en vinteroverall från Didrikson av mormor.

Lördags morse bar det av till Åland för att spela fotbollsmatch hela familjen + Emelies pojkvän med Robins lag. Sist vi möttes blev det torsk med 15-0 så vi hoppades på bättre resultat denna gång & det blev det bara torsk med 7-0 grabbarna var skit duktiga & kämpade kanon hela första lite mera avslaget i slutet av matchen men det var ju som sagt ganska varm. 
Påvägen hem blev det smörgåsbord det var så där.
Tilda skötte sig exemplariskt både på dit & hemresan det ända som var att hon pratade(skrik/pratade men hon var glad) lite högt när vi satt för att äta smörgåsbord så det var ju en hel del som glodde. Men vem bryr sig hon var ju inte ledsen eller ar utan bara glad & ville prata :D

Idag söndag var det fotbollsmatch igen för Carolines lag nu något närmare nämligen i Knivsta.
Det var bara Roger , Caroline & Robin som åkte för vi har körförbud på våran stora bil (imorgon ska den ombesiktas) så vi fick inte plats alla + vagnen :(
Tilda & jag var hemma & slappade vi båda var lite sega efter gårdagen + att Tilda varit vaken flera gånger i natt. Men jag fick rapport av Roger att matchen slutade oavgjort & att Caroline & Robin spelat skitbra båda två =) hela laget hade kämpat bra :) JÄTTEKUL! GO KNUTBY......

På eftermiddagen åkte jag Roger & Tilda till Uppsala för att handla lite mat ,välling & billiga liberoblöjor på Willys. 
Väl hemma var det bara att slänga ihop en sen middag & snabbast var att göra knäppkorv & snabbmakaroner det gick ner man blev ju iallafall mätt blir någon bättre mat imorgon. 
Det blev ju lite stressigt för Emelie & Mattias skulle åka hem till honom så middagen blev vid 20.30 lite väl sent för att vara söndag.
Caroline kom lagom hem till maten från sin kompis N.

Nej nu är det dags att förbereda vällingen till Tilda & sedan ta & sova lite.
Ska lägga in lite bilder på dom nya grejorna & från Ålandsmatchen imorgon kram kram 

Fullfart hela dagen =D

Kategori: Allmänt

Idag har det varit fullrulle tvättat hela dagen det blev 9 maskiner så nu är det TOMT i tvättkorgen =D. Sen blev det snabeldraken & moppfan skönt att ha det gjort slipper man det några dagar. Målat fönster fan vad det tar tid att måla utsida insida & emellan 1 fönster gjort nu är det bara 8st kvar heja på bara så det blir klart någon gång.

 

Idag har Tilda varit jätteduktig att äta både potatis&majs på förmiddagen & banangröt på eftermiddagen + en majskrok till snacks =D

Har varit lite kinkig idag rätt som det är bara gallskriker hon & det kommer krokodiltårar min lilla skrutta.

Det hade gått bra för Caroline att sova borta hos Nicole , hon har nämligen inte sovit borta på säkert ett år. Hon var så lycklig att det hade fungerat så nu kanske det blir sova borta oftare. Det är bra med saker som är possitiva det stärker en.

Robin har varit min lilla hjälpreda idag varit uppe & kollat syrran medans jag målat fönster & hängt tvätt. Sen var han så snäll & plockade ur diskmaskinen MIN STORA PRINS.

Troligt vis kommer min stora skrutta hem imorgon hon har varit hos Mattias sen i tisdags. Hans pappa har opererats i torsdags men är fortfarande kvar på sjukhuset , allt måste komma igång igen.Skönt att operationen gick bra vad vi vet i nuläget =D

Pratat med mamma som är på Gotland & semestrar det var bara bra inget regn men lite mulet så det skulle åka runt lite bla. till Fårö. Dom hade ätit saffranspannkaka till fikat det var tydligen jättegott =/.

Nej nu ska jag återgå till min tvätthög vika lite mera handdukar & lakan =( så tråkigt med tvätt.


TILDA LÄSER TIDNING......=D

      

Åska & regn = slappar dag =D

Kategori: Allmänt

Idag har det inte hänt mycket Caroline & Nicole har mestadels varit på hennes rum & scrappat , har inte fått sett något resultat ännu får kolla imorgon. För nu är de hemma hos Nicloes pappa & ska sova där inatt.
Robin har mesta dels slöat han med idag men det var legalt idag för sen var det fotbollsträning  mellan 17.30-19.00. Tilda & jag har mesta dels slöat i soffan det är riktigt mysigt de.
Men imorgon blir det till att rycka upp sig & göra lite nytta har iallafall förberedit middagen till imorgon köttgryta har inte bestämt om jag ska ha jasminris eller potatis till. Nej nu ska jag ner & kolla om tvättmaskinen är klar & lägga i nästa...
                       Natti natt............

Hoppsan vad tiden går......

Kategori: Allmänt

Tiden bara springer ifrån en jag som trodde att jag skulle ha så mycket dötid nu när man är mammaledig men pyttsan är det inte försäkringskassan man ska bråka med så är det barn som ska skjutsas tvätt som ska hängas dammråttor som ska jagas URK! Men nu är det slut på semestern älsk börjar jobba igen efter 4 veckors ledighet.
Tilda har börjat att äta först mosad potatis det var så där det gick bättre med potatis & majs ,morotspure gick oxå bra vi har även provat mildhavregröt det var URK det gick  bättre med banangröt. Idag har vi provat potatis & palsternacka det var okej. Nu har vi hållit på i ca 1 månad med olika smakportioner snart är det dags att börja med 5 månadersmaten.
 


Vi har varit i Leksand på semester Robin skulle ju gå på hockeyläger där i år igen , han skulle ha gått med sin lag kompis J men han hade sån otur att han gick & cyklade omkull & tarmen gick sönder stackarn men sån tur var så gick det bra. Men vi tänkte att vi åker upp ändå det var ju dock redan betalt (3500:-) stugan var ju oxå bokad. Men tyvärr så var det bara Robin som var ensam anmäld alla andra hade någon de kände. Vi var & kollade på första ispasset på söndag eftermiddag han kämpade på bra men det började med att han höll sig för magen sen åkte han av & provade att vila provade att spela igen vek sig dubbel av magsmärtor stackarn. Pratade med tränaren som sa att han skulle hem & vila sen berättade han även att min lilla prins varit för sig själv hela tiden suttit själv vid middagen USCH för att höra sånt det gör ont i mitt hjärta. Väl hemma så pratade vi med Robin om att han fick göra som han ville om han ville fortsätta eller hoppa av , han valde att hoppa av & genast såg man att det lättade en tungsten från hans hjärta. Så på måndagmorgon åkte Roger & Robin ner & pratade med tränarna talade om att han slutade & varför.

Så det blev 10 dagar semester vi var på Leksandssommarland 2 dagar Emelie & Mattias kom upp på torsdagförmiddag då spöregnade det så då var vi in till Mora på dollarstore var skit dåligt med grejor , sen blev det Rättvik & Carshow 2 dagar meningen var att vi skulle gå på sommarland igen men det var så dåligt väder.





Spelade minigolf på söndagen vem tror ni vann jodå det var Roger 2:a Robin 3:a Jag & 4:a Caroline men det var kul i allafal.








Skulle ha varit kvar till på måndagen men vädret var så tråkigt så vi drog hem tidigare Tilda hade de senaste dagarna ruttnat ur & skulle bara sitta i knä & bli buren. Borta bra men hemma BÄST!!!

Väl hemma igen var kaffet färdigt Emelie hade varit snäll att koka åt oss =)
Då återstod bara det roligaste packa upp allt & börja tvätta...=(

Sen har det varit arbete här hemma målat hundhuset klart som Emelie & Mattias börjat att måla , sen foderna på garaet ,kratta ut jorden runt garaget där ska sås gräs , plocka stenar som kom fram när Roger planade ut slänten & påbörjat att måla fönster men det tar tid URK!! 

Idag har Roger sattit i dörrarna upp till altanen det är skönt att kunna stänga om sig.

På förmiddagen fick vi fika främmande först kom mamma & pappa sen dök mormor & morfar förbi för att hälsa på Lufsen det slutade med att han fick åka med dom hem det underlättar lite för mig i & med att han inte är rumsren ännu. 


Har nu lyckats att lägga över kort som jag tänkte framkalla på barnen det blev några stycken minst 500 st =).
Nej nu ska jag ta & kolla om fönstret har torkat & måla ett varv till sen låsa igen garaget för idag.  


    MINA ÄLSKLINGAR<3<3<3<3