bjorkhallsbusarna

Petra 38 4barn Emelie-94 ,Robin -97,Caroline -98 & Tilda -10

Sammanfattning vecka 4 <3

Kategori: Allmänt

Måndag: Och ny skolvecka  Emelie , Robin & Caroline iväg till skolan det var lite halvsegt för alla denna måndag även för mig znozza =)
Tilda & Jag hemma & myst hela dagen vikt lite tvätt dammsugit & torkat golv ja till& med dammat =(
Robin innebandyträning 16-17,30 Caroline till stallet precis som en vanlig måndag....


Tisadg: Ikväll skulle jag ha premiär jobbat men det blev inge föräldrarna till barnen fick ändrade tider på jobbet så barnen fick vara hemma skönt för barnen borta bra men hemma bäst.....
Caroline är i stallet för ovanlighetennsskull hihi

Så då blev det föräldramöte i Carolines klass istället var väl som vanligt  =( Dom får bla bara en timme gympa i veckan vilket jag tycker är aldeles för lite var blev HÄLSOSKLOAN av!!!!!!!!!

På tordagsr börjar dom tidigare även denna termin för att åka till Almungeskola på språk & varannan vecka hemkunskap.

Sen ska det bara ha musik var 3:e vecka & då i 3 timmar under en 6 veckerperiod då ska det oxå åka till Almungeskolan det blir en jävla massa åkande & skoltid som försvinner i restid jaja vad kan man göra inte ett dugg..

Just det idag kom våran efterlängtade TULLIKIVI braskamin haha snart är det varmt & gott JAG ÄLSKAR DETTA <3<3<3<3

På kvällen blev det storröj i gillestugan dammsugning & golvtorkning innan Roger skulle plocka upp alla stenar till kaminen.
När jag ändå var i farten så blev det hallen barnens toalett & tvättstugan oxå & sen var klockan typ 1 så då väntade kudden.

Onsdag: Dom stora barnen iväg till skolan Tilda & jag till musikleken lika trevligt som  alltid inte så många idag typ 7-8 mammor , 1 pappa & ca 15 barn. Tilda uppskattar onsdagar mest hobn älskar musik men det får inte ta för långtid emellan för då kryper det i kroppen på henne & hon ska iväg på krypupptåg hihi.

Caroline innebandyträning mellan 16-18

Roger & Robin har klippning 17,45 hos vår goa lokala hårfrisör Hanna =)
Kvällen blev rätt slapp för mig Roger bar stenar det är ett gäng kan jag säga......
Badade Tilda & det gick riktigt bra nu sitter hon ner igen & plaskar över hela badrummet =)

Torsdag: På förmiddagen blev det bara dammsuget & busa med Tilda.
Vid 13-tiden skulle vi till Lillgärdetsförskola i Almunge för att jag skulle träffa ett barn som jag skulle jobba med i helgen.
Tilda for omkring på golvet som värsta världsvan blad de stora barnen eller stora & stora för henne var dom ju det 3-4 åringar & det var väl 15 st som forrunt där.
Vi var kvar över mellis Tilda käkade banan & bablade på som bara den då en pojke lutade sig fram mot henne & sa "kan du vara tyst jag får ont i huvudet" Tilda bara tittade frågande på honom & bubblade på. Vid 15-tiden gav vi upp Tilda började bli lite trött & vi skulle ju in på loppisen & köpa nya raggisar för hon tappade ju sin ena när vi var & handlade i tisdags =(
Hann knappt lämna Almunge innan hon sov helt slut var hon kunde klä av henne utan att hon vaknade & det brukar inte gå. Slut sessa=
På kvällen var jag & hämtade köttfärs somvi beställt 20kg blev det KANONFIN var den tog ett tag att packamen det är de värt. TACK Annica & Henke <3  

Fredag:  Ja då var det fredag igen & slut på veckan barnen iväg till skolan Tilda & jag på stora & små idag var det mycket folk & ändå fattades det många som brukade vara där. Tildaväldigt glad & nöjd ända fram till fikadags trodde hon varhungrig såhon fick lite pastasnäckor & skinka men det var inte bra provade med mariekex somhon älskar men inte det heller var bra, då kom tanken igen NEJ inte sjuk igen men så var inte fallet hon var bara extremt trött PHU!

Barnen anlände hem en efter en för lite mellis innan det var dags för Caroline att ta bussen till träningen igen.
Robin hade tur han kunde åka med mig , Roger & Tilda till träningen jag skulle & jobba 17.00-17.00 på komunens OB-verksamhet & Roger skulle till mormor & morfar & lämna Tildas grejor & vagn till imorgon då hon ska vara där.
Roger ska med Robin på innebandymatch i Dannemora & morfar fick åka med Caroline på innebandymatch i Alianshallen tur man har snälla föräldrar som ställer upp i vått & torrt ME LIKE.

 Nej resten av helgen får vi ta imorgon nu blir det kudden jobb imorgon igen =D     

Jaha då var det ett tag sen IGEN.....

Kategori: Allmänt

Dagarna / veckorna bara försvinner iväg ifrån mig HJÄLP STOPP !!!!!!!

Allt löper på som vanligt Robin & Caroline tränar innebandy som vanligt & är inte Caroline på träning så är hon i stallet & rider.
Tilda kryper runt överallt & reser sig så fort hon hittar något varesig det är stadigt eller inte hon är för go mammas sessa <3<3<3<3
Emelie hon kämpar på i skolan trivs bra förutom skitmaten som de får från någon "cartingfirma" i närheten som suger , tycker det är skit att det inte får vettig met hur har dom tänkt att det ska orka vara pigga & alerta för att hänga med & lära om det inte får bränsle till batterierna...

Det är så ROLIGT för mamman där vi har hästen berömde Caroline så pass när vi pratade i telefon att hon har gjort såna framsteg i sin ridning på bara några månader. Tror att hon börjar fastna mer & mer för Timjan nu när inte Billy finns mera. Mamman berättade även att hon vågat börja hoppa , hoppar 60 cm det skulle hon aldrig göra förut & att när de bygger hinder så följer Timjan efter Caroline som en liten hund.

Man blir både STOLT & GLAD när man hör detta <3<3

Tycker veckorna går åt till massa tråkiga samtal om olika saker som måste fixas BLÄ!

I onsdags (19/1) när sångleken började igen kunde Tilda & jag inte gå för hon hade ju feber på tisdagen men på fredagen tog vi en prommenad med Petra & Rasmus till stora & små , det bara lös om henne hon tyckte det var på rensvenska SKITKUL...
Hon hasade runt på golvet & små pratade lite här & lite där såg helmysigt ut hihi.

Lördagen gick som vanligt i innebandynstecken men sån tur var så var det hemmamatch för båda YES! 
Robin mötte Gottsunda det var jättejämt men de vann med 5-4 GO GUYS!!!!

Carolines lag mötte Saga det var mannfall i henneslag men dom gjorde en kanonmatch som slutade 3-3 bättre oavgjort än förlust :) NYA TAG!!!!

Efter matchen blev det en fika hemma hos mormor & morfar med tryffeltårta, bullar & kakor mums!

Söndagen gick mest i tvättenstecken =( men det är ju ett måste .....

Trottsade febern :D

Kategori: Allmänt

I dag struntade vi i febern & åkte hem till Cajsa & tittadepå scrappis grejor :D

Där var även Kina & Sanna som satt & scappade KInagjordeen jättefin layout på Engla & abborrefångsten =)

Hade sån tur att det inte bara blev kaffe man blev bjuden på lunch oxå  potatis & purjolöks soppa & varm smörgåsar med skinka tomat & ost   SUPERGOTT tack för en kanon mysig förmiddag.
Måste säga att ajg blev jättesugen påatt göra någon layout på sessan sådet blir det nog framöver=D

Eftermiddagen gick i telefonenstecken..................
Ringt massa viktiga samtal bla CSN om studiebidrag- check kommerden 30/1
sen blev det Clarion hotel & bekräfta bokningen :) & sista samtalet idag gick till komunens lönekontorför att kolla uppominte jag har rätt tilllöne förhöjning & det hade jag fick sist 200904 så det var ett tag sedan.
Ville veta hur det låg till nu innan jag ska börja jobba igen även omdet bararörsig om några kronor så ska rätt vara rätt.

Caroline varit i stallet sen efter skolan ringde vid 17-tiden då red dom fortfarande vid nästan19-tiden så provade vi ringa igen men då var dom fortfarande i stallet. Såndet var två döhungriga ungar som kom hem.
 Idag blev det Gulaschsoppa & väfflor med glass & sylt.

Vid 18-tiden dök Robins kompis upp bättre sent än aldrig så det blev PS3 för hela slanten.

Blir lite sur på föräldrar ibland man kan väl för f*n inte räkna med att barnen får mat hos kompisen
när man kommerförst efter 18???????
Nu visste jag inte om att stackarn inte hade ätit det sa Robin när hanhade följt honom en bit på vägen för självklart hade jag fixat något & äta åt honom STACKARS BARN!!!!!!!!!!!!!!


I kväll har jag & <3 monterat upp tvättställningar på väggen i tvättstugan blir mycket bättre med golvyta det är kanonbra.

Nej nu sover hela familjen Olausson utom jag (är på G) + N


                          Sov gott drömm sött/ P   

Måndag= ny veckanya tag =D

Kategori: Allmänt

God morgon härliga måndag el inte Robin & Caroline iväg till skolan Emelie hemma har spytt & mår illa BARA det inte är maginfluensa =(

Tilda fortfarande snorig hostig & feber är hon inte bättre till på torsdag då är det bara att ringa vårdcenrtalen igen.

Helt otroligt 1 1/2 vecka klarade hon sig utan feber det jobbigaste är hostan & allt slem.

Nog om detta........

Idag fick Robin hoppa innebandyträningen det var fysikprov i morgon + en himla massa glosor kände att han behövde vara hemma & plugga men på fredag är han "back in play again"

Caroline var i stallet & red intresset svänger fort nyss var det bara pest med häst nu är hon där så fort hon är ledig från innebandyträningar & matcher & är det hemmamatch jadå hinner man ju oftast med stallet oxå.

Har inte blivit mycket sömn dom senaste nätterna börjar kännas lite så det blev lite powernapp när sessan sov välbehövligt........

Helt otroligt inte en enda komentar till middagen idag blodpudding stekt potatis bacon rivna morötter & bruna bönor till det storabarnet (pappa) som inte äter blodpudding.

Sen blev det en riktig slappar kväll så skönt

                                      Kram/ P

Julgransplundring

Kategori: Allmänt

I lördags blev det julgransplundring iAlmunge med mormor Tilda& jag. Caroline tycktedetvar skitlöjligt medjulgransplundring så hon försvann till stallet , Robin drogtill klasskompis i Almunge för att åka skridskor & spelainnebandy :) & självklart lite PS3 oxå :D
Roger var hos pappa & försökte få ordning på bromsarna på sin bil gick inge höjdare får se om han får  ordning på den HOPPAS!

Söndagengick i gillestuganstecken sånuär den färdigmålad vart ljust & fräscht.
Sen blev det söndagsmiddag bara familjen det händer inte så ofta:D

Tilda sjuk igen feber snorig & hostig ska avvakta några dagar & se omdet ger sig det kan ju vara tänder =(


                Se you/P

Fredagsmys....

Kategori: Allmänt

Äntligen fredag igen det är så härligt <3

Robin & Caroline tog träningsledigt idag & ingen match i helgen :) SKÖNT.......

Idag har Lillemor från BVC varit här & haft 10 månaderskontroll gick som väntat utan problem <3<3

så duktig lilla sessan.

 

Sen så blev det förberedelser till middagen tacogratäng alltid lika poppis vi fick även lite middagsgäster i från Närtuna Tessan , Lasse , Emil , Ida & lilla goingen Rasmus som vi bara sett på kort innan så rund & go :)

För har inte vi varit sjuka (haha vilket vi ju varit i över 2 1/2 månad typ så har dom varit sjuka men IDAG lyckades vi äntligen.

Tilda var jätte svartsjuk när jag höll Rasmus bara grina & gnällde hos Caroline som hon typ aldrig brukar göra annars " mammagrisen"

Vi fick 2 stycken jättefina hjärtan i stålkonstuktion som man ska ha värmeljus i inflyttningspressent

supertack goingar <3

Tilda fick en jättefin lila sagohäst & en nyckelpiga som var som en skallra & kunde hoppa som försenad dop present.

Det var jättekul att dom kom upp för vi har typ inte sätts på dölänge :) Skärpning men det är ju så lätt att bara fastna i soffan :D

Efter middagen mös vi i soffan & Roger & Lasse bastade med lite öl :) så nu slocknade <3 i soffan tror att det är dags att tänka på kudden här med.

Imorgon blir det julgransplundring i Almunge med Tilda & mormor , Caroline ska & rida sen skulle det visst bli att träffa guysen hihi liten börjar bli STOR!!! Roger ska fixa bilen & sen blir det att fortsätta måla i gillestugan så det blir klart för om någon vecka kommer Tulikivin ME LIKE....

 

                      Tack & godnatt /P 

   

Tillbaka till verkligheten <3<3<3

Kategori: Allmänt

Skolan har nu börjat igår (Tisdag).

Det började inte bra jag har ju fått ny mobil av älsklingen i julklapp fast jag använder samma ringsingnal så vaknade jag inte när den ringde vid 06 ,sån tur är att man har stora duktiga barn som ställer sina mobiler & vaknar av dom.
Emelie kom in till mig vid 06,15 & frågade när jag skulle kliva upp ja vid 6-tiden typ oki då är det dags att gå upp nu den är 06,15 OPS! Gillar inte att försova mig BLÄ!
Sån tur var kom ju ingen försent :)

Var & vägde Tilda var som jag misstänkte hon hade gått ner 300gr så nu väger hon 8710gr & är 73cm lång men det är ju inte så konstigt hon har ju varit sjuk så länge & ätit dåligt ja ja nog om detta det är bara att infinna sig på bvc om 2 vekor igen.
Passade även på att ta min B12 spruta som jag missade i december så nu hoppas jag att huvudvärk stiker sin kos & att orken infinner sig här igen behöver all energi nu :)


Onsdag:

Idag var det tajm att ta nya prover & se om järndroppet gjort den verkan det ska var lite fundersam hur det skulle gå med den lilla bortskämmda sessan som alltid ska sitta i knä... Hon skötte sig exemplariskt kollade  vad de hade för kul i sina papperskorgar & det var ju OK.

Efter det blev det Ica för att handla lite som de hade i annonsbladet & lite till middagen i kväll saknade lök.
På menyn ikväll står det Köttgryta & ris :)

Även varit & fika hos Annica Alva & Mio det var inte igår alltid trevligt med lite kaffe & en trevlig pratstund. ME LIKE

Caroline har innebandyträning ikväll åker direkt efter skolan 16-18 & får åka buss hem med för jag Tilda & Roger ska åka in & storhandla.
Emelie skulle gå på New Yorker efter skolan ska in vänta mormor för att gå & ta kort till ID så hon får börja övningsköra.

Nej nu blir det kaffe & sen hänga & vika massa tvätt :(

                                       Kram/ P


Måla hela världen lilla......

Kategori: Allmänt

Nu har mestadels jag målat färdigt bröstpanelen i gillestugan :) Så det äckliga gröna har blivit grått det blev mycket ljusare ME LIKE.

Måste ge en stor ELOG till mina rara barn Emelie , Robin & Caroline som har hjälpts åt att passa lill sessan Tilda medan mamma målat & pappa försökt röja ordning i garaget.
NI ÄR GULD VÄRDA TACK ÄLSKLINGAR <3<3<3<3<3<3

Lördagen började med innebandymatcher* 2 först Caroline dom mötte Gottsunda vann med 8-3 :)
direkt efter var det dags för Robins lag dom mötte Arlanda tråkigt nog förlorade dom med 7-4 tror jag det blev , Såg inte så mycket av matchen hade kiosken men han lyckades iallafall sätta ett mål Grattis gubben bra kämpat :) <3
Efter matchen var det innebandymöte i Robins lag ang. Örebrocupen som vi kom framtill att vi skulle genomföra det går av stapeln 8-10 april.
På kvällen ringde jag Clarionhotel & bokade rum ett familjerum inkl. frukost för 3 personer 2 nätter=
2390:- helt överkomlit. 
Ska återkomma under veckan för att bekräfta om vi ska ha familjerum eller ett duddelrum det beror på om Carolines lag ska delta eller inte ska dom det så sover hon inte med oss utan med laget......
Om nu det fungerar hon har ju så svårt att sova borta antingen får hon sova hos oss eller så Roger med henne. 
Sen blev det mera måla innan det var dags att göra middag Buritos med sallad , tacosås & gräddfil MUMS!!!!

Målade en gång till på väggen som jag höll på med innan middagen för att sedan ha familjemys Roger , Jag , Emelie , Mattias , Robin , Caroline , Nicole & Tilda det blev BRÖDERNA KARLSSON chips & godismys....
Filmen var kanonrolig efter det blev det kudden ZZZZzzzzzz


Söndagen har gått i trötthetenstecken helt slut ändå sov Tilda till närmare 9,30 ja hon vaknade ju vid  6-tiden & åt välling somnade om på engång så det räknas ju inte....

Klev upp slö kollade på tv enstund Roger tog  Tilda & jag tvär slocknade i soffan  , Det märks mer & mer att jag glömde ta B12-sprutan i december sån tur är att jag ska ta den på tisdag när jag ska väga Tilda.
Brukar försöka väga henne 1ggr i månaden & allra helst nu när hon varit sjuk så länge & ätit så dåligt :(
Roger maskerat det sista hjälpte mig måla lite hade börjat men sessan vaknade & ville inte somna om på engång så jag blev sittande vilket resulterade i att jag somnade sov ett par timmar SKÖNT dock inge piggare :(

Lagade slö middag Knäppkorv med makaroner. Älsklingen tog sessan & jag målade färdigt bröstpanelen JIPPI 
Så imorgon kan vi börja måla väggarna som ska målas ME LIKE :)

Ska försöka komma iväg till Rimbo imorgon & ta kort på Emelie , Robin , Caroline till legitimation.
Emelies körkortstillstånd är ju klart & ligger i lådan men hon kan ju inte köra utan legg.
Så vi får hoppas att vädergudarna är med oss :)


                          nej nu blir det ZZZZZZZZZZZzzzzzz 
 

Härliga fredag <3<3

Kategori: Allmänt

Tilda vaknade & åt välling vid 6,15 somnade on & sov till hör & häpna 10,40 mamma mummade på hon med det var lovely. Efter det var de fullrulle märks att hon är piggare busar & leker för fulla muggar i dag gick till & med maten i utan protest.

Det gick bra för Caroline att sova borta hos N s pappa.

Åkte men N's mormor hemm till hennes mamma fixa med Timjan & rida innan det var dags för innebandyträning. Måste fixa en telia/halebop kontantkort åt henne för comviq fungerar inte där ute skulle ha hämtat henne vid 14-tiden fick inte tag på damen förrän klockan var närmare 14,40.

Emelie & Mattias fick åka & hämta henne direkt så hon skulle hinna med bussen som gick 15,25 sån tur var hade hon ätit där så det  var bara att packa & mysa med Tilda en snabbis innan hon fick gå till bussen.

Älsklingen kom hem 1 timme tidigare idag Tilda vart överlycklig har blivit en riktig pappagris :)

så han hann mysa med Tilda dricka lite kaffe innan det var dags att köra Robin på innebandyträning han vill inte med till Uppsala så han får ta bussen hem själv det gillar han bara han slipper åka till stan & gå i affärer , hämta Caroline lämna Tilda hos mormor för att rulla in mot Uppsala & Jysk för att köpa Emelies säng som hon fick i julklapp , det blev påslakanset 2 till Emelie 1 till Caroline dun tofflor till alla 3 en soptunna till toaletten nere. Sen vidare till Rusta där blev det färg & tapeter till Emelies , Robins , Carolines , Vardagsrummet , Gillestugan & Vårat sovrum. ME LIKE :)

Har börjat måla om i gillestugan så man slipper den hemska grönafärgen den får mina nackhår att resa sig URK! :(Blir mycket bättre.
 Ska fortsätta måla efter innebandymatcherna , Caroline har samling vid 8,30 match 9,30 mot Gottsunda Robin samling 9,30 match 10,30 mot Arlanda BK har kiosken på Robins match.

Nej nu måste jag ner i frysen för att ta upp matbröd till frukost.

                               Höras lite senare kram / P

Torsdag natt / fredagmorgon

Kategori: Allmänt

Jaha där försvann torsdagen sviss sa det & den var slut.......

Han med lite i allafall städat övervåningen <3 har tagit ut granen för den barrade så j..la mycket tvättat lite lagat middag korv i ugn & hemmagjort potatismos mums... 

Tilda åt lite korv hon är rolig hon kan inte äta från skeden utan man ska stoppa in i munnen på henne då går det sen har vi badat igen idag för frukostgröten som pappa gav hamnade i håret :)

Sen några maskiner tvätt tvättade & hängda.
Och nu försvann motorn så det blev soffan med datan Tilda leker på golvet tog bort de gamla leksakerna som hon hade innan jul när hon fick nya i julklapp men nu har det fått komma fram & julklapparna får vila lite då är det roligare igen sen.

Caroline sover hemma hos Nicole som är hos pappa denna vecka hon har varit lite orolig smsat ett antal gånger men nu har det varit lugnt ett tag så jag antar att de somnat :)
Stackarn har så svårt att sova borta men hon visste att det var bara att plingla så kom vi & hämta henne så det kändes nog som en trygghet....

Emelie & Mattias har varit & träffat en kompis till Emelie i Almunge bra att de kommer ut lite inte bara sitter på rummet & lanar eller liger & glor film.

Roger var ju under dagen hos pappa & bytte bromsrör på sin bil men påvägen hem så hade han inge tryck i bromsarna så det har han pulat med på kvällskvisten med hjålp av Emelie & Mattias men det lyckades inte så han får ta min bil imorgon till jobbet. Det funkar ju kollade med Mattias han kunde hämta Caroline så hon får ta bussen till innebandyn. 

Robin ska jag se till att han umgås med någon kompis imorgon & att han kommer ut & får lite luft sitter mestadels inne kollar tv , film el spelar drt är inte så bra. 
Resultatet är en blek , trött , äter knappt något , men han själv tycker inte att han äter dåligt säger att han behöver inte lika mycket mat som när han tränade hockey det var mera träningar & hårdare då var man hungrigare säger han.
Klart det vet han väl bäst själv. 

Nej nu blir det till att försöka sova lite börjar känna mig trött.....

                                                         Kram / P 

Blåsig & snöig torsdag

Kategori: Allmänt

Usch vilket väder vi har idag det blåser & far massa snö.

Caroline har åkt till stallet för att rida & Roger har varit dit med 6 balar spån.

Nu har Roger åkt & lämnat bilen hos pappa , han ska byta bromsrören åt Roger så vi kan ombesikta den snart så vi har det klart för detta år.

Robin sover än slut efter Storvretacupen.

Emelie & Mattias har inte heller synats till ännu heller.

Tilda är inne på sin 4:e feber fria dagen idag :) hoppas att det fortsätter så.

Nej nu ska det städas lite & baka till kiosk passet på lördag för Robins lag.






                      KRAM / P

Storvretacupen 4-5/1-11

Kategori: Allmänt

Känns lite konstigt att skriva 2011 hm.

Robin har spelat Storvretacupen förlorade mot Barkarby på tisdagmorgon med 8-1 nästa match var 15.00 i Sävjaskolan då mötte dom Vålberg där vann dom med 3-2 bra jobbat killar med tanke på att de var 9 utespelare & 1 målvakt. Nu blir dom sämst 3:a i gruppen.



 
Match onsdagmorgon i Ärentunaskolan uppstigning 6.00 :( trött kille.
Roger var ledig så han kunde åka med Robin det blev vinst mot Segeltorp med 7-3 så det blev A-final mot Björklinge 13,45.




Roger & Robin kom hem & hämtade mig & Tilda så vi kunde se en match iallafall :)

A-finalen gick i Stenhagenskulturcentrum men där tog det slut bollen ville inte alls deras väg dom kämpade bra men blev lite små stressade & då funkar ju inget :(




Caroline åkte med Nicole till stallet för att ta hand om Timjan & rida lite.

Emelie & Mattias har varit här sedan nyårsdagen de sitter mest & lanar......
Nejdå inte hela tiden hjälpt mig med sessan plockat ur diskmaskinen varit på promenad med Caroline så lite annat har det blivit..

Robin var på SIBA igår för att handla för sitt pressent kort som han fick när han sålde jultidningar väl framme i kassan så ser jag på baksidan att man ska fylla i agentnr. ja det gick ju inte att andvända det då så det gäller nu att fylla i det & åka upp för att lösa in den innan den går ut 28/2 den förra han gå ut så himla kort tid på sig december - februari :(

Det nya året har börjat............ :)

Kategori: Allmänt

Hade en otroligt trevlig nyårsafton med goa vänner Sussie , Morgan , Mathias , Anton ,Hanna , Jason , Gustav ,Ozzian , Tor ,Tessan , Mange , Johan , Jag ,Roger ,Robin , Caroline , Tilda & Nicloe.
Emelie firade det nya året med Mattias & hans pappa.


Allt gick skit smidigt TACK för att vi har stort hus. Vi tog maten uppe i matrummet & åt vid långbord nere i gillestugan.


























NYÅRSMENY:
Förrätten hoppade vi i år hihi
Huvudrätten:
Fläskfilegryta , potatisgratäng , sallad , bröd & ost
Efterrätten:
Pannacotta med hallon & blåbär
Citronpaj
Kladdkaka & grädde 
 
Mumsigt som bara den :) 

Kvällen avlöpte väldigt lugnt & skönt alla barnen lekte & busade både inne & ute såg ut som snötroll men dom var glada det var huvudsaken.








Senare så dukade vi fram ett otoligt godis/chipsbord till barnen så de åt så de storknade.

Vid tolvslaget gick alla ut för att se på raketer & skåla in det nya året förutom Tor som somnat i Robins säng & Tilda som sov i vagnen i köket.
Barnen fick Jumbo Pommac & vi fick champnge.


Efter tolvslaget gick Hanna & Jason hem med sina barn Gustav , Ozzian , Tor.
Vi andra satte oss & pratade nere i gillestugan & åt ost & kex det var smarigt då var man lite små sugen igen :) 

Runt 2-tiden hade Sussie , Morgan , Mathias & Anton oxå gott hem så då blev det lite avröjning alltid skönt att slippa göra det när man vaknar...

Tessan , Mange & Johan sov över :)

Tilda hade en jätterolig natt bökade & stökade hela natten vid 05 gav jag upp & gick upp kollade tv då somnade hon.

Vid 7-tiden kom jag på hjälp det fanns inte så mycket matbröd hemma så det var bara att sätta igång att baka frallor dubbelsats blev 35 st ca & de flesta gick åt till frukost :)

Johan blev kvar hos oss Tessan åkte & jobbade Mange hem & fixade lite kom & hämtade J på kvällen.

Till middag blev det rester från gårdagen lika gott nu som då :)


                          Ha det / P

Mycket har hänt <3<3 Flytt , julafton , mm.......................

Kategori: Allmänt

Ja det var ett tag sedan man var duktig & skrev jag som skulle vara så duktig på att dokumentera så man komihåg sessans alla steg <3<3<3. Jaja det är bara att skärpa sig nu.

Som de flesta vet har det varit lite myket vi köpte nytt hus ett mycket större typ 270 kvm det förra var på 144 kvm det köpte vi i september sen har vi tokrenoverat det gamla innan försäljning vi hade visning den 24/10 såldes den 25/10 så det gik jättefort & vi fick mer än vi trodde. Så efter det var det bara att packa , slänga.... Den 17/11 flyttade vi in ivårat nya hus det känns bra tror jag vi har haft lite mycke strul med elen bara....... när det blir kallt & man behöver skruva upp elementena lite för att hjälpa luftvärmepumparna då går propparna...... :( Lite jobbigt om man säger så måste ta ut en elektriker & kolla över fördelningen på faserna.... på vattenfall tyckte de att jag skulle säkra upp ännu mera NEJ tack vi har ju redan 20amp. LÄNGTAR efter min TULIKIVI hmm värme mysbrasa= lägre elräkning++++++ Luftvärmepumparna är nu nybytta motorer i URK = mera utgifter :( men nu ska det fungera bättre fick även hjälp med ordentlig rengöring :)........


Nog om tråkighetrna vi trivs jättebra barnen kan ta sig till kompisar den ända skjutsningen nu som är nödvändig är Caroline till stallet :)

  TIDA MED MONSTERMINEN


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Vi firade våran FÖRSTA JUL HEMMA barnen tyckte det var jätteskönt & jag med trots allt jobb det var det värt. Mormor & Morfar , Mamma & Pappa , Brosan Mikael , Anna-Karin , Tom , Sara & Emil kom så vi var 15 st det gick jättebra. Tog maten uppe & satt nera i gillestugan & åt. Sen åkte pappa & hämtade tomten Tilda såg jätteskeptisk ut så det blev inget kort med tomten i år hoppas på nästa år då är ju sessan lite större. Sen blev det fika ( hade bakat saff5ransbullar med mandelmassa , mjukpepparkaka , syltkakor , brysselkex  , kladdkakor & radiokaka & caroline hade bakat pepparkakor) sen åt vi massa gott julgodis som jag & caroline hade gjort i år blev det mozartkulor , winernougat , ljus & mörk fudge , knäck , kola , rischoklad , ischoklad , chokladbollar så som ni förstår blir det hårdkörning efter nyår hihi.
Barnen var SUPERNÖJDA med sina julklappar fick byta Robin snowbord jacka som han blev överlycklig över han hittade den när vi var på Gränby & handlade julklappar men vi sa att den var på tok för dyr 2500:- sen hittade vi samma jaka på Thuns för 1800:- så då kändes det mera ok att köpa den... aroline vart överlycklig för sin nya mobil en sonyeriksson Xperia & Emelie hade önskat sig mest nya telefonhörlurar & det fick hon ju + att hon hemskt gärna ville ha en ny säng så det ska vi försöka hinna in & köpa nu under jullovet....... Tilda fik en massa saker som pratar & som man kan spela på. Älsklingen fik det han önskade sig av oss en slev & kar till bastun så han kan kasta vatten.. + Pang i bygget på DVD för hans torra humor hihi & själv fick jag en ny mobil av älsklingen en sonnyeriksson zylo en jättefin röd kaffemugg av Emelie , en vit jättemysig lykta av Robin & ett jättefint snöbollsljus av Caroline + att hon hade sytt en rosa frottehanduk , tovat en jättesöt tomte , gjort en finjulkruka med påklistrade motiv & en jättefin tomte på träplatta med tovat skägg......
SÅ HIMLA LYCKAD JULAFTON

     CAROLINE KLÄR JULGRANEN


   JULBORDET MED DESS LÄCKERHETER..........


   EMIL & MORFAR BENGT



    ANNA-KARIN , MORBROR MIKAEL & SARA


    ROBIN



    EMIL , ROBIN & EMELIE


   GAMMEL MORMOR & MORFAR



   MORMOR




  TOM



     SARA , CAROLINE & ROBIN




    TILDA


  ANNA-KARIN MORFAR & LITE BAKDEL AV MORBROR MIKAEL





       JULTOMTEN FRÅN DET STORA SKOGARNA




         TILDA SER LITE SKEPTISK UT BLEV INGE KORT I TOMTENSKNÄ I ÅR.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3




Tilda växer & växer två tänder har ploppat upp :) Hon är 73 lång & väger 9100g stor tjej nu. Det tråkigaste är att hon har varit sjuk sedan i början av november först 2 veckor feber som blev resultatet öroninflammation fortfarande feber efter pc-kuren var på HLM fick då till svar att småbarn kan ha hög feber & det är ingenting nåja det var ju bara hem & fortsätta göra allt så bar asom möjligt för sessan varva alvedon & ipren.
Men efter 1 månads ihållande feber& mycket påverkad andning + en fördjävlig hosta ringde jag ner igen & fick en tid tog nya prover dom var bra fick flytande Ventoline för att hon har så jobbigt att andas fick även direktivet att om det inte blivit bättre mot kvällen så skulle vi åka in på barnakuten så hon fick inandas bricanyl så det gjorde vi dom tog mera prover allt bra hon fick inandas men enl.läkaren så blev det inge bättre... Så det  var bara att åka hem & fortsätta som tidigare med Ventoline , Molipect & febernedsättande. När vi var på HLM efter en vecka igen & ingen piggare sessa :( så tog vi näsprov & läkaren remiterade oss DIREKT till Samariterhemmets barnspec för troligen förkylningsastma fick tid samma dag.
Var precis som jag trodde förkylningsastma så det blev Airomir 10 puffar morgon & kväll Pulmicort 10 puffar gånger 2 morgon & kväll :(  det hjälpte blev lite bättre.
Ett par dagar senare fick vi svar på näsprovet  det var bakterier så det blev pc-kur igen nu fick även Robin & Caroline samma för de har oxå varit dåliga i över en vecka. Imorgon har de ätit fårdigt pc-kuren & vad hände i måndags då JO Tilda fick jättehög feber IGEN jättehostig har legat mellan 40,4 & som lägst igår 38,1 så det går neråt  men hostan är inge rolig.
Caroline är mycket piggare Robin har mest den envisa hostan kvar hoppas den ger sig för nästa vecka är det Storvretacupen + massa träningar & seriematch.
Carolines mather börjar väl smart igen de med :)

   TILDA MED NYA GÅLEKBORDET



    TILDA MED SIN NYA JULKLAPP


   TILDA MED NYA BILEN FRÅN MORMOR & MORFAR


LITE MERA UPPDATERING NÄR TILDA BLIR PIGGARE.....................