bjorkhallsbusarna

Petra 38 4barn Emelie-94 ,Robin -97,Caroline -98 & Tilda -10

Mycket har hänt <3<3 Flytt , julafton , mm.......................

Kategori: Allmänt

Ja det var ett tag sedan man var duktig & skrev jag som skulle vara så duktig på att dokumentera så man komihåg sessans alla steg <3<3<3. Jaja det är bara att skärpa sig nu.

Som de flesta vet har det varit lite myket vi köpte nytt hus ett mycket större typ 270 kvm det förra var på 144 kvm det köpte vi i september sen har vi tokrenoverat det gamla innan försäljning vi hade visning den 24/10 såldes den 25/10 så det gik jättefort & vi fick mer än vi trodde. Så efter det var det bara att packa , slänga.... Den 17/11 flyttade vi in ivårat nya hus det känns bra tror jag vi har haft lite mycke strul med elen bara....... när det blir kallt & man behöver skruva upp elementena lite för att hjälpa luftvärmepumparna då går propparna...... :( Lite jobbigt om man säger så måste ta ut en elektriker & kolla över fördelningen på faserna.... på vattenfall tyckte de att jag skulle säkra upp ännu mera NEJ tack vi har ju redan 20amp. LÄNGTAR efter min TULIKIVI hmm värme mysbrasa= lägre elräkning++++++ Luftvärmepumparna är nu nybytta motorer i URK = mera utgifter :( men nu ska det fungera bättre fick även hjälp med ordentlig rengöring :)........


Nog om tråkighetrna vi trivs jättebra barnen kan ta sig till kompisar den ända skjutsningen nu som är nödvändig är Caroline till stallet :)

  TIDA MED MONSTERMINEN


<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Vi firade våran FÖRSTA JUL HEMMA barnen tyckte det var jätteskönt & jag med trots allt jobb det var det värt. Mormor & Morfar , Mamma & Pappa , Brosan Mikael , Anna-Karin , Tom , Sara & Emil kom så vi var 15 st det gick jättebra. Tog maten uppe & satt nera i gillestugan & åt. Sen åkte pappa & hämtade tomten Tilda såg jätteskeptisk ut så det blev inget kort med tomten i år hoppas på nästa år då är ju sessan lite större. Sen blev det fika ( hade bakat saff5ransbullar med mandelmassa , mjukpepparkaka , syltkakor , brysselkex  , kladdkakor & radiokaka & caroline hade bakat pepparkakor) sen åt vi massa gott julgodis som jag & caroline hade gjort i år blev det mozartkulor , winernougat , ljus & mörk fudge , knäck , kola , rischoklad , ischoklad , chokladbollar så som ni förstår blir det hårdkörning efter nyår hihi.
Barnen var SUPERNÖJDA med sina julklappar fick byta Robin snowbord jacka som han blev överlycklig över han hittade den när vi var på Gränby & handlade julklappar men vi sa att den var på tok för dyr 2500:- sen hittade vi samma jaka på Thuns för 1800:- så då kändes det mera ok att köpa den... aroline vart överlycklig för sin nya mobil en sonyeriksson Xperia & Emelie hade önskat sig mest nya telefonhörlurar & det fick hon ju + att hon hemskt gärna ville ha en ny säng så det ska vi försöka hinna in & köpa nu under jullovet....... Tilda fik en massa saker som pratar & som man kan spela på. Älsklingen fik det han önskade sig av oss en slev & kar till bastun så han kan kasta vatten.. + Pang i bygget på DVD för hans torra humor hihi & själv fick jag en ny mobil av älsklingen en sonnyeriksson zylo en jättefin röd kaffemugg av Emelie , en vit jättemysig lykta av Robin & ett jättefint snöbollsljus av Caroline + att hon hade sytt en rosa frottehanduk , tovat en jättesöt tomte , gjort en finjulkruka med påklistrade motiv & en jättefin tomte på träplatta med tovat skägg......
SÅ HIMLA LYCKAD JULAFTON

     CAROLINE KLÄR JULGRANEN


   JULBORDET MED DESS LÄCKERHETER..........


   EMIL & MORFAR BENGT    ANNA-KARIN , MORBROR MIKAEL & SARA


    ROBIN    EMIL , ROBIN & EMELIE


   GAMMEL MORMOR & MORFAR   MORMOR
  TOM     SARA , CAROLINE & ROBIN
    TILDA


  ANNA-KARIN MORFAR & LITE BAKDEL AV MORBROR MIKAEL

       JULTOMTEN FRÅN DET STORA SKOGARNA
         TILDA SER LITE SKEPTISK UT BLEV INGE KORT I TOMTENSKNÄ I ÅR.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3
Tilda växer & växer två tänder har ploppat upp :) Hon är 73 lång & väger 9100g stor tjej nu. Det tråkigaste är att hon har varit sjuk sedan i början av november först 2 veckor feber som blev resultatet öroninflammation fortfarande feber efter pc-kuren var på HLM fick då till svar att småbarn kan ha hög feber & det är ingenting nåja det var ju bara hem & fortsätta göra allt så bar asom möjligt för sessan varva alvedon & ipren.
Men efter 1 månads ihållande feber& mycket påverkad andning + en fördjävlig hosta ringde jag ner igen & fick en tid tog nya prover dom var bra fick flytande Ventoline för att hon har så jobbigt att andas fick även direktivet att om det inte blivit bättre mot kvällen så skulle vi åka in på barnakuten så hon fick inandas bricanyl så det gjorde vi dom tog mera prover allt bra hon fick inandas men enl.läkaren så blev det inge bättre... Så det  var bara att åka hem & fortsätta som tidigare med Ventoline , Molipect & febernedsättande. När vi var på HLM efter en vecka igen & ingen piggare sessa :( så tog vi näsprov & läkaren remiterade oss DIREKT till Samariterhemmets barnspec för troligen förkylningsastma fick tid samma dag.
Var precis som jag trodde förkylningsastma så det blev Airomir 10 puffar morgon & kväll Pulmicort 10 puffar gånger 2 morgon & kväll :(  det hjälpte blev lite bättre.
Ett par dagar senare fick vi svar på näsprovet  det var bakterier så det blev pc-kur igen nu fick även Robin & Caroline samma för de har oxå varit dåliga i över en vecka. Imorgon har de ätit fårdigt pc-kuren & vad hände i måndags då JO Tilda fick jättehög feber IGEN jättehostig har legat mellan 40,4 & som lägst igår 38,1 så det går neråt  men hostan är inge rolig.
Caroline är mycket piggare Robin har mest den envisa hostan kvar hoppas den ger sig för nästa vecka är det Storvretacupen + massa träningar & seriematch.
Carolines mather börjar väl smart igen de med :)

   TILDA MED NYA GÅLEKBORDET    TILDA MED SIN NYA JULKLAPP


   TILDA MED NYA BILEN FRÅN MORMOR & MORFAR


LITE MERA UPPDATERING NÄR TILDA BLIR PIGGARE.....................

Kommentarer


Kommentera inlägget här: