bjorkhallsbusarna

Petra 38 4barn Emelie-94 ,Robin -97,Caroline -98 & Tilda -10

Wow Fredag & mys

Kategori: Allmänt

Ja då var det fredag igen & vad har man hunnit denna vecka inte mycket lite tvätt & handlande.
I onsdags var Caroline med Collan efter skolan Emelie var hemma & tog det lugnt bara.
När Roger kom hem så blev det Uppsala för att lämna in Robins dator på lagning som vi köpte 25/3 den bara slår av men enligt dom så var det något spel som vi lagt in som orsakat det. Så det var bara att ta hem den igen & göra en fabriks omställning??????? Sån tur varså visste älsk hur man skulle göra.
Passade även på att köpa en ny drake hade skit tur den var nedsatt från ca. 2000:- till 899:- för det var någe priskrig mellan Media Market & Elgiganten TUR TUR för mig.......

Igår var vi i Knutbygården för Caroline hade musikal med sin klass det var på rensvenska skitduktiga , så stolt över min dotter som sjöng i microfon inför alla =D





Några från Carolines klass "Diva gänget " dom som var dom cola brudarna i musikalen.

Temat var KÄRLEK & att våga vara den du är.....
Tilda sov sig igenom hela musikalen i min famn.

Efteråt åkte Caroline & Roger hem jag , Emelie & Tilda gick till Hannas salong & skulle prova uppsättningar till Emelies bal den 9 juni.
Hanna lag i en färg för att få bort det blekta & få en färg på håret , det blev lite mörkare än vad Emelie hade tänkt sig men det fanns inte mycket annat att göra.

Väl hemma igenn så blev det kudden nästan på engång gav Tilda lite mat sen somnade hon om igen runt 22,30 & sov till ca 05 i morse.

Fredagmoron...... Roger ledig & jag slapp skjutsa första svängen imorse.
Carolines skjutsning blev det men det gjorde inget för Tilda & jag skulle ändå på stora & små avslutning. Så nu är det inget varken på onsdagar eller fredagar förrän v. 36 igen =(



Tilda & morbror Mikael

Roger var hemma & kapade upp stockarna som pappa kom med till stubbar , kört ner dom föör att vänta på klyvning.

Hem en snabbis hämtade Emelies väska åkte & lämnade den till henne i skolan , det var dags för svängen till pojkvännen.
Fick snabba mig att åka & köpa ett nytt busskort för hennes var avmagnitiserat + lämna månadspengen.
De skulle på någon bil/mopedmarknad hemma runt Mattias på någon åker det brukar tydligen vara gamla bilar vad dom sa....

Sen blev det hem & prova nya draken den sög kanon bra det var riktigt  kul för engångs skull att dammsuga.

Sussie & Morgan kom & fikade det var jätte trevligt. Kul att någon annan en mamma kommer & hälsar på i bland hihi

Runt 18-tiden var det dags att hämta den hemkomna sonen somvarit på skolresa nöjd men väldigt trött..

Tilda har varit i sitt esse i kväll bara skrikit inget har varit bra så jag fick ta hjälp av Caroline för att göra middagen men det slutade med att Roger fick komma in för Caroline tyckte det blev för jobbigt när hon bara skrek & ingenting hjälpte.
 
Det blev buritos & sallad JAMMI  Caroline har Collan här som ska sova över till imorgon.

Nej nu är det dags att sova lite imorgon är det fotbollsmatch för Carolines lag hemma mot Väddö vi hoppas på en vinst vore inte helt fel de behöver lite självförtroende i laget. 
Återkommer med resultaten senare...

Onsdag redan

Kategori: Allmänt

Var har denna vecka tagit vägen...???

Idag har Robin åkt på skolresa till Wäsaberget tror att han var lite pirrig men samtidigt tyckte att det skulle bli kul....

Hoppas på att de får fint väder annars blir det inte roligt att vara så mycket ute som de ska vara.

Dom ska åka bastuflotte, paddla kanot , köra 4-hjuling , klättra i berg ha 5 kamp m.m

Tilda & jag har varit på sista musiklek innan sommaren somnade på vägen dit men hennes elaka mamma väckte henne så hon var vaken hela tiden mella 9.30-12.00 så nu sover hon ute i vagnen på altanen.

Ska snart ner till BVC & träffa barnspecläkaren om hennes spyningar , slemigheten & hennes rosslingar lite jobbigt att andas.

Har hunnit prata med komunens lönekontor ang. kompliterande uppgifter till FP"n ska även kontakta kvarntorps redovisningsbyrå om komp. uppgifter.
Tog mig i kragen & ringde upp min gamla chef men fick lämna meddelande hoppas hon hör av sig  =)

Ikväll blir det en lugn kväll ska fortsätta med tvätten & rtesten av plockandet.

                       

Veckorna bara rusar fram

Kategori: Allmänt

Onsdag:

Tog kontakt med försäkringskassan för att se att allt var grönt så att det skulle komma lite pengar denna månad...... Men nejdå då var det fel saker så nu måste det in nya papper från mina arbetsgivare där det är specifierat  ob+ timlön + timmar från mars 2009 - februari 2010 inte som den andra människan sa som jag pratade med inna jag skickade in några papper överhuvudtaget men men det är ju som vanligt när det gäller försäkringskassa att inget kan ju flyta på. Men sån tur var kunde dom betala ut det lägsta beloppet på 180:- om dagen i alla fall så man kan betala sina räkningar....

Torsdag:

Barnen iväg som vanligt till skolan Tilda & jag var hemma & bara myste tvättade lite.

Ringde vårdcentralen för att höra hur det var med mina prover men allt var tydligen bra , läkaren skulle ringa på tisdag så jag vet hur jag ska fortsätta med järntabletterna. 

Hanna kom över & fikade inna hon skulle hämta barnen detär alltid lika trevligt med lite fika främmande.

Höll på att glömma att det var utvecklingssamtal med Caroline idag men vi han fick hoppa min lunch & mata Tilda så att hon skulle vara nöjd.

Som jag visste så fungerade allt bra hon när målen ialla ämnen som det ser ut det ända som inte var riktigt klart var matten dom hade nationella kvar att göra & det är de ämne som Caroline har svårt för ändå går det bättre nu.

 

Fredag:

Skjutsade alla till skolan, Tilda & jag var på stora & små efter det åkte vi upp till mamma & lämnade ett par shorts som skulle bytas.

Käkade lunch med mamma innan hon skulle till Uppsala & jobbet på grillfest.

Hämtade upp Robin & Caroline vid skolan för att sedan åka tillbaka till Almunge för att klippa Robin.

Var ner & fikade en snabbis med pappa & hämtade upp Emelie innan  vi åkte hem för att invänta att Roger skulle komma från jobbet.

Sen blev det Uppsala & Dragon Palace för lite buffe som barnen längtat efter det var jättemysigt Tilda sov hela tiden så vi kunde verkligen ängna tiden att umgås.

Påvägen hem passade vi på att storhandla lite det var rätt så tomt överallt.

Väl hemma så blev det in med varor sen kudden helt slut.......

 

Lördagmorgon & fotbollsmatch i Norrtälje för Robin det gick åt h....vete tosk med 13-1 dom var hur stora & snabba som helst. Ändå så kämpade killarna jättebra.......

Påvägen blev det donken till lunch.

Mötte upp Emelie i L-100 korset mamma skjutsade dit henne för det gick knappt inga bussar.

Mot Knivsta & marknaden gick där i ca 2h det var jättevarmt & Tilda blev lite gnällig på slutet så det blev bh+ trosor för Emelie & Caroline sen blev det lite nougattärningar rostade mandlar & remmar.

Innan vi drog hem köpte vi glass & dricka på Ica.

Mattias kom & hämtade Emelie de åkte hem till honom.

Somnade tidigt igår med värmen tar ut sin rätt.

Tror inte att familjen uppskattar att man sover så tidigt....... men jag är helt slut ju.  



Söndag började tidigt klockan 6 tyckte Tilda att vi legat tillräckligt länge i sängen så då skulle vi gå upp.

Tittade lite på tv , låg på golvet & små pratade lite somnade i typ 30 min.

Vid 10-tiden vaknade resterande av familjen då fick Roger ta Tilda en stund & jag vilade en stund.

Idag var ju oxå en fotbollsdag men idag bar det av till Rasbo med Carolines lag  Robin var oxå med & spelade det var jätte jämt ända till dom gjorde första målet sen kom de andra två med en väldig fart så det blev torsk idag med men inte med så stora siffror 3-0 men nu tar vi nästa match.....=0)

När vi kom hem så var Emelie & Mattias redan här vi slappade en stund inna det var dags för middag grillad fläskfile & kycklingspett med egen klyftpotatis , vitlökssås & hemma gjorda vitlöksbröd det var jätte nammi.

Nej nu är det dags att ta djuren & sen hoppa isäng imorgon är det ju måndag igen............

                                   

Kommer att ha hur mycket sol som helst.....

Kategori: Allmänt

Jodå natten var fullt okej så det blev Stora & små med Annica & småtrollen.

Fastnade hos Sussie & fikade efter satt ute på hennes baksida Tilda sov i vagnen ute länge fick väcka henne & e henne lite mat innan jag skulle iväg & hämta Emelie.

I går kom det en stor skotare & började avverka skog så nu hoppas vi på mycket morgonsol =0)

På kvälllen igår var det Knutby.com på skolan Carolines klass hade hand om fikat + ett paketlotteri & Robins klass grillade hamburgare som de sålde & pengarna gick till klasskassan.
Tilda var på ett strålande humör NOT , tror att hon har lite släng av kolik. Mamma kom direkt efter jobbet för att vara med , men jag måste säga att det blir mindre & mindre saker som händer inga uppträdande alls.
Roger kom oxå efter jobbet direkt, han fick ställa upp & spela innebandy mot det elever som vann COOLA POLARECUPEN så klart vann barnen.
Jag , mamma & Caroline var & kollade i hennes klassrum på vad det hade presterat under terminen.
Inhandlade biljetter till Carolines " VÅR SHOW " som de ska ha den 27 maj det ska bli jättekul att se.
Det blev både middag & fika det gynnade både Robins & Carolines klass.
Roger fick ta grillningen med Robin , jag , mamma & Caroline gick & fikade + att ge Tilda lite mat men inte blev hon nöjdare för det.
Rara mamma som vi entligen skulle skjutsa hem tog bussen.

Torsdag:
Vi fick erbjudande av killarna som var här & avverkade att de kunde ta ner våra träd med för 500:- & få de ner körda för 500:- taget.
Himlans så ljust det blev när de var här & avverkade det gillar vi.......  Morgon sol till & med vid frukostbordet... =)
Sen blev det upp & gratta men underbara mamma som fyllde år & träffa lite släkt fikade lite.
Emelie som skulle iväg till Mattias fick hamis till middag & Robin & Caroline hade flyt & fick dom med.Runt 19-tiden blev det Uppsala & Willys för att handla lite mat till veckan & helgens grillning hos Annica & Henkan MYS.

Fredag= Barnen lediga dag sovmorgon för samtliga utom stackars Roger som jobbade.
Robin var hos Mathias & lajade , Caroline & jag fikade med Sussie enstund innan vi åkte hem.
Käkade lite slömiddag pommes & korv. Roger hämtade Robin & sen hade vi lite fredagsmys.
Roger skulle hämta mamma & pappa i Täby där dom varit på 60 års fest hos pappas chef.

Lördag & fotbollsmatch för Robin dom mötte Åland det blev torsk med 15-0 sen så glömde vi den matchen.
Efter matchen blev det fix till kvällens grillning med kära vänner & Roger fixade i ordning i hundhuset så vi kunde flytta ner dom där för jag vet inte om  det är dom jag reagerar på eller om det är allt skit ute nu , får prova & se.
Det blev en jättelyckad grillkväll tack så mycket Annica, Henke, Sussie & Morgan för trevligt sällskap.


Söndag & ännu en fotbollsmatchsdag idag var det Carolines lag som spelade de mötte Knivsta även där blev det torsk dock så blev det inte så stora siffror som igår 6-0 , Robin var oxå med & spelade.
Åkte hem & bara mös i solen & fikade ute LIKE.


Måndag & en ny vecka har börjat Robin & Caroline har skola  & Emelie är ledig kompensation sen Öppethus i Tisdags.
Hon är fortfarande kvar hos Mattias men Roger hämtar upp henne efter jobbet.
Lät som hon haft det bra under helgen lite oturligt så hade hon skitat ner sina nya vita Nike tygskor , så vi får prova & få ren dom. Hon hade varit med Mattias & hans kompisar i skogen & grillat halkat på berger sån tur var gjorde hon sig inte illa..... =).



Tisdag & vanlig dag:

Idag har alla skola igen så allt är som vanligt jag var skit trött så allt gick segt så det vart skit stressigt men vi han.
Var hos A & fikade S kom oxå över innan det bar iväg till BVC för att kolla om Tindra har gått upp i vikt japp vågen visade 4780gram 210 gram upp YES...... Efter blev det ensväng till Ica & handlade lite till middagen sen stannade vi på skolgården så Alva kunde leka enstund.
På vägen tillbaka så kände vi att det luktade nybakt det var duktiga Sussie som bakat bullar & toscakaka så då blev det fika där iväntan på att barnen skulle sluta skolan , de fikade oxå sen åkte vi hem för att fixa middagen & städa lite.
Till middag blev det kycklinggryta med cocosmjölk & tagliatelle det blev skitgott...... förberde oxå steken som vi ska ha till middag imorgon.
Roger , Robin & Caroline har varit på fotbollsträning så nu är de ny duschade , sitter & mumsar glass & ser på hockey. Tilda sover så det är lika bra att gå ut & fixa alla djuren.


                           Åter till sysslorna...........................  

Lovley sol & värme.

Kategori: Allmänt

Segt som bara den i morse kändes nice att snozza lite men det blev lite länge kom upp vid 7.

Fixade fram frukost till Emelie , Robin gullungen kom upp redan vid 7 & frågade om han kunde ringa Matte & dubbel kolla om de skulle laja i dag efter skolan sa att han fick lugna sig med det för att de sov nog fortfarande.

Väckte Caroline så hon kunde kolla Tilda medans jag skjutsade iväg Emelie.

Sen blev det frukost för oss andra i lugn & ro gott om tid för engångs skull & Tilda sov så vi hade tid att mysa & prata i lugn & ro =0).

När vi lämnat av Robin & Caroline på skolan så åkte vi med Robins fotbollsväska till Sussie & Morgan efter det blev det en fika hos Annica & Henke innan vi skulle på BVC & väga de små juvelerna Tilda väger nu 4580 & är 54 lång det går åt rätt håll men det var lite lite för att vara 2 veckor sen sist.

Sen blev det ensväng för bi Ica handla lite till knutby. com baket.

På vägen tillbaka stannade vi på skolgården så Alva fick gunga. Träffade på Robin & Caroline.

Väl tillbaka hemma hos Annica så blev det Sussie & Morgans stutsmatta för Alvas del.

Emelie slutade tidigt har haft elevensval så hon kom med bussen ner dit Alva fattade tycke för henne på engång.

Emelie , Tilda & ja har varit på Emelies skola på öppet hus vi var på en lektion i svenska , efter det så åkte jag & Tilda till mormor & fikade medans Emelie var kvar på skolan & såg vårshowen hämtade upp henne strax före 20.
Åkte direkt och hämtade upp Caroline ,  hon , Robin & Roger hade haft fotbollsträning & hade ju bara lill bilen.

Imorgon är det stora & små får se hur natten blir om vi orkar gå eller om det blir städning & tvättning istället , för på kvällen är det ju knutby.com det som är possitivt är ju att man slipper tänka på middag =0)

         Nu är det dags att kolla kudden natti......

Fredag , Lördag ; Söndag & Måndag.....

Kategori: Allmänt

Fredagskvällen blev lugn efter middagen som bestod av kycklingfile i gräddsås med vitlök & klyftpotatis MUMS! & lite smarr. =0)

Passade på att bada Tilda när det var lungt det går bättre & bättre till & med glad & skrattade denna gång.



På lördag förmiddag kom Rogers bror Micke & hans son Linus för att hjälpa till med veden.
Så för mig blev det endag med markservice.
Bakade lite matbröd & hamisbröd till lunchen.
Dom höll på med veden fram till halv 6 sen blev det en snabbis till ICA så barnen kunde köpa lördags godis.
Fixade lite snabb middag tacos sen blev det familjemys & kolla på Walladers senaste.


Söndagmorgon & fotbolls premiär för 98 laget både Caroline & Robin skulle spela.
Det var samling 9,30 för fotografering för UNT det blir lite kul , sen var det dags för premiärmatchen mot Alsike, Lagga, Lång-100. Tyvärr blev det torsk med 5-0 bättre lycka nästa gång.
Min lillebror Mikael kom för att gratulera Robin i efterskott så han tittade oxå på matchen mamma & pappa var med dom med.
Sen blev det födelsedagsfika & Robin fick pengar av Mikael & Yosephine oxå han tyckte det var kanon ännu ett bidrag till cykeln tyckte han..... =0).
Idag var det en riktigt tröttdag så det blev hämtmat från Agust.

Måndag & upp tidigt för tjejerna skulle till ackis för provtagning inför 2-årskontrollen , Robin fick vara hos Mathias innan skolan började. Provtagningen gick jättebra dom var jätteduktiga Emelie fick Tina tillslut sticka i handen för att blodet rann så trögt & att kärlen spack stackars min stora duktiga tjej , för Caroline som jag var mest orolig för gick det jättebra + att hon hade lite fusk vi emlade henne redan vid 7 , ska be om emla till Emelie nästa gång oxå till händerna för på armarna fungerar det inte för kärlen försvinner. 
Efter som de var fastande så fikade vi på cafeterian innan vi åkte hemåt.
Robin har varit hos Matte fter skolan en stund innan fotbollsträningen.
Idag blev det tacospaj , skinkpaj , sallad & vitlöksbröd Jummi.....


                     Dags att sova om man ska komma upp imorgon
                                                   då är det vägning hoppas på uppgång....


Ojsan var tog denna vecka vägen....

Kategori: Allmänt

Ja man kan ju fundera var denna vecka försvann kommer knappt ihåg vad jag gjort.

Emelie har varit hemma måndag mått illa & spytt ont i kroppen men har kunnat äta som vanligt var hemma till torsdag.

Jag har varit & tagit nya prover för att se om något ligger lågt för orken är som bortblåst.

Idag har jag & Tilda varit på små & stora med Annica , Alva & Mio , det var lite mindre med folk denna gång.

Efter små & stora var vi till Annica & fikade då kom Sussie över oxå.


Ikväll är det sista discot för Robins klass att ordna för förskolan-3  17.30-19.30 & 3:an-6:an 20.00-22.00.
Han hade inte mycket lust att gå men vi kom överens om att han skulle gå på stora discot iallafall & visat lite intresse fast egentligen har han ju gjort sitt disco.
Caroline hade kompis N med sig hem efter skolan & de skulle gå på disco , Emelie hjälpte dom att fixa sig hon sminkade dom som katter för det var frivilligt maskeradparty. 
Nu blev det lugnt bara jag , Roger & Tilda hemma , Emelie & Mattias skjutsade ner dom till discot & sen skulle de ut & åka en sväng. 

  
 

 

Då var det helg igen =0)

Kategori: Allmänt

Ja då var det helg igen eller det var det ju egentligen redan igår.

Idag ska vi till Karlssons & fira sista april.

Det ska bli riktigt mysigt äta gott & bara umgås med trevliga vänner =0)

Barnen drog iväg upp till skolan efter maten för att spela brännboll , så härligt att se att de kan hitta på saker skulle vara nyttigt för dom att flytta ner i samhället så det blir närmare till kompisar.

Jag hoppas på att allt löser sig så vi kan flytta ner till samhället det skulle göra så mycket mera kvalitetstid för hela familjen & barnen skulle nog (hoppas jag ) umgås mera med kompisar när det finns inom gångavstånd.  

 

Idag var det träningsläger för Knutby -98 på Svärdens lämnade av Roger , Caroline & Robin fick oxå vara med för han & Mathias ska hjälpa till i 98-laget när det fattas folk.

Efter det åkte jag till Sussie för att hämta saker som blev kvar (som jag inte orkade ta då ) från 30:e april , det blev en fika & lite små snack =)

När jag var hos Sussie så ringde Tessan & undrade om hon kunde komma tidigare för hon skulle på bilrace ikväll.

Så vid 13-tiden dök hon upp & hade present med  till Tilda en Hello Kitty dress rosa randig (i plysh) en boby med Nalle Phu & hans kompisar som små Hello Kitty strumpbyxor , en cerise body & två bodys med ben i rött.

Vid 15-tiden messade gubben & undrade om jag var på G & hämta dom så det var bara att ge sig iväg.

Väl hemma igen var det dusch på barnen & Roger gick ut för att klyva ved & jag matade Tilda & sen blev det deklarationen som jag höll på att glömma eller har skjutit på för det var rest på den , men det trollade vi bort så det blev några tusen tillbaka i stället =0) NICE.

 

Nu vaknade Tilda igen så det är dags för mat & sen dags att fixa middagen vad nu det ska bli lite sugen på fläskfilegryta med pasta himla gott.

 

                                                 SE YOU...........